Annonce
Rundt om Viborg

Vammen er Årets Lokalområde 2017

Vammen var også klædt smukt på i både solstråler og dannebrogsflag, da kultur- og fritidsudvalget var forbi på første stop lørdag formiddag. Og siden skulle det vise sig, at byen løb med titlen Årets Lokalområde 2017. Privatfoto.

I dag er en festdag i Vammen. Byen er netop - i en livetransmission på Radio Viborg - blevet kåret som Årets Lokalområde 2017 i Viborg Kommune. Gullev og Hald Ege deler en flot andenplads.

Viborg: Kultur- og fritidsudvalget traf beslutningen om at tildele Vammen titlen som Årets Lokalområde 2017 efter en besøgsrunde lørdag den 23. september, hvor borgerne i de nominerede byer - Vammen, Gullev og Hald Ege - havde lagt et stort stykke arbejde i at præsentere deres særlige vinderkvaliteter på bedste vis.

De mange initiativer gjorde et stort indtryk, og det var derfor ikke let for dommerkomitéen at udpege en vinder. Valget faldt dog til sidst på Vammen, og formand for kultur- og fritidsudvalget, Per Møller Jensen, begrunder her valget:

- I Vammen blev vi meget imponeret over de mange frivillige kræfter, som understøtter et stort antal varierede aktiviteter, som alle bidrager til trivsel og udvikling i byen. Vi blev især imponeret over det mangfoldige foreningsliv for alle aldersgrupper, og vi bed også mærke i de mange udendørsaktiviteter, som blandt andet har til formål at sikre, at byen tager sig godt ud. Derfor løber Vammen med sejren i år.

Annonce
Der er ikke langt til noget, når man bor i Vammen. Privatfoto.

Tre spændende besøg

Per Møller Jensen fremhæver, at udvalgsmedlemmerne var meget begejstrede for alle tre besøg.

- Alle de nominerede byer havde helt tydeligt gjort sig umage. Derfor trådte både Gullev og Hald Ege også i karakter som byer med et stærkt lokalt sammenhold og vilje til udvikling.

I Vammen fik udvalget fremvist en velfungerende hal og hørte om forskellige aktiviteter for børn og unge. Blandt andet om, hvordan spejderne og andre borgere bruger de grønne fællesarealer til friluftslivet. Turen sluttede ved mødestedet "det rekreative område" og en tur ned til Tjele Langsø.

Herefter gik turen til Gullev, hvor udvalget blev modtaget af byens borgere i borgerhuset, hvor lokale småvirksomheder viste sig frem. Herefter gik turen til sportspladsen, hvor der er plads til samvær på tværs af generationer, og hele byen kan samles til spisning omkring den fælles pizzaovn.

Under besøget i Hald Ege fik udvalget først en rundvisning i halbyggeriet og derefter tilbudt en tur på mountainbike, som er en meget populær aktivitet og i stadig udvikling i Hald Ege. Turen sluttede med en præsentation af de mange forskellige aktiviteter omkring de røde barakker.

Jubilæumsår

2017 er 10 års jubilæum for konkurrencen Årets Lokalområde, og formand for kultur- og fritidsudvalget, Per Møller Jensen, siger i den forbindelse:

- Det er hvert år en positiv og stor oplevelse for kultur- og fritidsudvalget at kåre Årets Lokalområde og være med til at skabe synlighed om de mange lokale initiativer. Konkurrencen er samtidig en anerkendelse af det store engagement, som så mange af vores borgere lægger i udviklingen og trivslen af netop deres by.Alle tre områder modtager en pengepræmie, der skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet. Vammen løber med førstepræmien på 50.000 kroner, mens Gullev og Hald Ege hver får 25.000 kroner. Den officielle overrækkelse af prisen Årets Lokalområde 2017 finder sted lørdag den 30. september 2017 klokken 10.30 i Vammen. Repræsentanter for de to øvrige lokalområder får samtidig overrakt deres præmier.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Det vilde pokerliv

Kultur

And the Oscar goes to...

Annonce