Annonce
Rund om Viborg

Vammen i den gule trøje

En beboer på Høydalstorvet er klar til at tage imod cykelløbet. Privatfoto

Vammen: Vammen var smykket i gult, da cirka 800 cyklister, der deltog i DGI Hærvejsløbet, i lørdags kørte gennem byen. Vammen-borgerne havde sørget for at pynte byen og sig selv på dagen, og tilbagemeldinger fra cyklisterne lyder på, at det virkelig var noget, de bemærkede, og at de gav ekstra kræfter til at køre de resterende 25 kilometer til målet i Viborg. Det fortæller Alice Schrum, der var med til klæde Vammen i den gule farve.

Cyklisterne blev båret gennem byen med klapsalver og tilråb. I sidste øjeblik blev tilskuerne klar over, at ruten ikke var som sidste år. Ved købmanden drejede cyklisterne ud af Tjele Møllevej i stedet for at køre ad Tinghøjvej, så beboerne på Tinghøjvej måtte flytte havestolen til Tjele Møllevej, men til gengæld fik beboerne på Pensonistgården så rigtig meget ud af det. Mellem 12 og 15 beboere sad klar på p-pladsen og gav tilråb til cykelrytterne ud af byen.

På torvet var opstillet borde, hvor man kunne forsyne sig med frugt og grønt i gult, vand i gule flasker, kage og kaffe. Her sad folk også og hyggede, der blev viftet med gult, flere var mødt op i gult, og så blev der givet gas med klapsalver og tilråb, når cyklisterne kom fra Hobrovej og drejede ud af Tjele Møllevej. Det var medvirkende til at fungere som vejviser for de ryttere, der troede ruten var som sidste år.

- Alt i alt en god dag, som ikke kunne stables på benene, hvis ikke der som altid var rigtig god hjælp fra frivillige samt de erhvervsdrivende, så en kæmpe tak skal lyde fra de gule arrangører til alle der har bidraget, siger Alice Schrum.

Annonce
Vammen-borgere var i større eller mindre grad trukket i gult til løbet.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce