Annonce
Rundt om Viborg

Vammen kom godt i gang med at feste

Vammen vandt sidste år en tredjeplads og 5000 kroner ved at deltage i Lokaldysten. I år ville det jo ikke gøre noget, hvis Vammen-borgerne tilbagelagde så mange kilometer, at de kommer endnu længere frem i præmierækken. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Vammen: Årets byfest i Vammen, der strækker sig over ikke færre end 13 dage, kom godt i gang i den første del af kristi himmelfartsferien, hvor der var aktiviteter for børn om onsdagen og kristi himmelfarts-gudstjeneste i kirken torsdag.

Byfesten strækker sig over hele 13 dage, men dog nu med en pause frem til søndag, hvor det går løs igen med blandt andet bagagerumsmarked, brætspil og børnedyrskue.

Mandag kan man spise på kroen og komme til et foredrag om reformationen, som menighedsrådet arrangerer. Anders-Christian Jacobsen, der er professor i teologi ved Aarhus Universitet, vil give sit bud på, hvad folkekirken kan lære af de 500 år gamle begivenheder ved reformationen. Efter foredraget planter man et træ som et symbol på, at man - ligesom Luther ifølge et gammelt citat - tror på fremtiden.

Tirsdag er der aktiviteter i Den Grønne Kile - blandt andet motorcykeltræf og linedance - og redskabsbane i hallen. Onsdag inviterer Langsø Friskole alle til at besøge Den Lille Landsby, som er åben som et led i skolens emneuge. Torsdag den 1. juni deltager Vammen i lokaldysten, der er en konkurrence med 11 andre landsbyer om en førstepræmie på 10.000 kroner. Det gælder om at få så mange som muligt ud at motionere enten i form af gang, løb, cykling - og for de yngstes vedkommende - transport i barnevogn.

"Kom og prøv petanque", lyder opfordringen fra petanqueforeningen fredag den 2. juni, inden man fortsætter med den store festdag lørdag den 3. juni.

Denne dag er der aktiviteter hele dagen. Programmet byder blandt andet på banko, fodbold og festaften i hallen med revy og musik.

Søndag den 4. juni er den store familiedag med søndags-kagebord på kroen, adventuredyst på sportspladsen og om aftenen familiemad på kroen. 2. pinsedag, mandag den 5. juni, slutter byfesten med pinsegudstjeneste i kirken med efterfølgende kaffe og kage i præstegården.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Det vilde pokerliv

Kultur

And the Oscar goes to...

Annonce