Annonce
Bjerringbro

Vand fra Gudenåen renses og sendes tilbage til åen

Gudenåen fylder godt i bybilledet i Bjerringbro i øjeblikket. Foto: Morten Dueholm
Oversvømmelser giver ekstra arbejde på Bjerringbro Renseanlæg

Bjerringbro: At vandstanden i Gudenåen ikke kun i Bjerringbro, men langs hele åen i øjeblikket er meget høj giver både ekstra arbejde og problemer.

Mange steder står vandet over brønddækslerne, og det betyder, at en masse vand fra Gudenåen løber ud i spildevandssystemet og videre til renseanlægget.

- Og så renser vi vandet og sender det tilbage til Gudenåen og betaler vandafgift af det. Men vi kan ikke gøre andet, og ja renseanlægget kører på højtryk, men vandet fra Gudenåen er tyndt, så det går ok med at få det gennem renseanlægget, siger vandchef ved Energi Viborg Flemming Hermann.

Vandet står rigtig højt mange steder i Bjerringbro, og Energi Viborgs driftsfolk har travlt. Men tilsyneladende tager folk situationen roligt.

- Det er rigtig surt for alle, men jeg synes, at folk tager det pænt. Der er nogle, som ringer, men det er ikke sådan, at folk er panikslagne, som vi har oplevet, når der om sommeren er kraftige tordenskyl, og der kommer meget vand på meget kort tid. Og ja vi kan ikke gøre andet end at vente til vandet forsvinder, siger vandchefen.

Gudenåen løber parallelt med Martin Bachs Vej i Bjerringbro, og det er et af de steder, hvor der er meget vand, og her står det så højt, at det også kommer op i kloakkerne, og Grundfos har opgivet at bruge toiletterne og har i stedet installeret festivaltoiletter til medarbejderne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen sigtet for corona-kriminalitet i Viborg: - Det er den adfærd og fornuft, der skal bringe os i mål

Annonce