Annonce
Bjerringbro

Vandværk skaber område med forbedret biodiversitet

Området ved vandværket er blevet pløjet og skal plantes til med træer, buske og blomster. Privatfoto
Ulstrup Vandværk understøtter FN's verdensmål nr. 15.
Annonce

Ulstrup: I weekenden den 23. og 24. maj og frem til tirsdag den 26. maj kom græsarealet vest for vandværket i Ulstrup pludselig til at se anderledes ud. Først blev der sat en masse pinde i jorden, hvorefter der blev fræset imellem pindene og til sidst, i tirsdags, blev græsset pløjet ned.

Det var Frode Jensen, der kom helt fra Hammel på sin ungdoms Bukh 403, og Tom Eklund Larsen på sin Ferguson 65, som satte ploven i jorden. Begge traktorer skinnede som nye trods de mange år på bagen.

Årsagen til at arealet blev pløjet skyldes at Ulstrup Vandværk besluttede, efter opfordring fra Dansk Havedesign i Ulstrup, at gøre græsarealet mere spændende samt at understøtte FN's verdensmål nr. 15, som er at beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af økosystemer på land, bekæmpe ørkendannelse, standse udpining af jorden og tab af biodiversitet.

- Området ligger så tæt ved Gudenåen, og Ulstrup Vandværk ønsker at gøre alt hvad de kan for at højne biodiversiteten til gavn for sommerfugle, bier, og insekter, fortæller Tom Eklund Larsen, der er formand i vandværkets bestyrelse.

Der er nu skabt tre "bede" på i alt godt 3000 kvadratmeter. Det er meningen at de tre "bede" skal ligge brak hen over sommeren, dog vil der vil blive fræset og harvet i jorden flere gange for at holde græs og ukrudt væk, denne behandling vil holde bedene nogenlunde rene.

- Til efteråret eller tidlig forår 2021 bliver der så plantet planter, der hører hjemme i landskabet. Der vil blive lagt nogle træstammer ud på stykkerne, som skal have lov til at gå i forrådnelse, fortæller formanden.

De træer og buske der plantes er blandt andet blommetræer, slåen, krægeblommer, tørstetræer, paradisæbler og rosenbrombær. Senere på foråret vil der blive sået blomster til bier og insekter. Der plantes blomster som honningurt, flere slags kløver, cikoria, oliehør, hjulkrone, blåhat og forskellige svingel typer. Der bliver meget at se på for øjet, samtidig med at naturen tilgodeses.

- Vandværket har i forbindelse med projektet lavet en aftale med Ulstrup Skole om, at eleverne i de mellemste klasser skal lave insekthoteller og fuglekasser, for så at have mulighed for at bruge området i undervisningen, informerer Tom Eklund Larsen.

Udsnit af vandværkets areal der er blevet pløjet og senere skal plantes til for at forbedre biodiversiteten. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

17-årig startdebutant var smadret til sidst: Fansene gav mig et boost

Annonce