Annonce
Alarm 112

Vanvidsbilist varetægtsfængslet: Flygtede fra politiet

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

AARHUS: En længere biljagt endte lørdag aften med en anholdelse af en såkaldt vanvidsbilist i Aarhus. Den anholdte er nu varetægtsfængslet.

En patrulje fra Østjyllands Politi satte lørdag efter en mandlig bilist, der kørte hurtigt og aggressivt i midtbyen. Eftersættelsen fortsatte ud af midtbyen mod vest, hvor patruljen på et tidspunkt mister bilen af syne.

Senere får man øje på den 29-årige mand igen, denne gang i den modsatte retning, hvor jagten fortsatte ad Viborgvej ind til Ceresbyen, hvor manden blev anholdt på sin bopæl. Undervejs kørte han over for rødt adskillige gange, ligesom han kørte langt hurtigere end det tilladte.

Flere vidner hjalp ved anholdelsen til at genkende den 29-årige som føreren af bilen.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Annonce

Op til otte års fængsel

Ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus søndag klokken 12 blev den anholdte varetægtsfængslet foreløbig frem til 19. april.

Han er sigtet for at have kørt over for rødt flere gange samt for straffelovens paragraf 252, der bruges når nogen "volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed" og bruges ved vanvidsbilisme. Strafferammen for den paragraf er op til otte års fængsel.

Derudover mistænker politiet den sigtede for at have kørt under påvirkning af enten narko eller alkohol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Tre indbrud i Houlkær

Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce