Annonce
Viborg

Varme-opgør om 150 millioner kroner et stort skridt nærmere

Ole Jespersen er glad for landsrettens afgørelse og ser frem til, at retsopgøret nærmer sig. Arkivfoto.
Vestre Landsret har givet Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen i Viborg medhold i, at en bred kreds af fjernvarmekunder i Viborg kan sagsøge tidligere bestyrelse og direktion i Viborg Fjernvarme.

Viborg: Det er en bred kreds af fjernvarmekunder, som har været med til at betale de flere end 150 millioner kroner, som det kuldsejlede fjernvarmeprojekt i Kvols kostede.

Derfor er det i princippet alle dem, der igennem varmeregningen har betalt de mange millioner kroner, som kan tilmelde sig erstatningskravet mod den tidligere bestyrelse og direktion i Viborg Fjernvarme.

Det fremgår af en kendelse, som Vestre Landsret har truffet og sendt til parterne.

- Det er vi utrolig glade for. Vi har fået medhold i vores synspunkt, og nu begynder vi endelig at kunne se retssagen om vores krav nærme sig. For mig at se er det ikke kun penge, det drejer sig om, men også retfærdighed. Der er brugt mange millioner kroner, som forbrugerne ikke har haft indflydelse på, siger Ole Jespersen, formand for erstatningsforeningen.

Advokat Peter Henrik Würtz, der repræsenterer bestyrelse og direktion, har forsøgt at få en begrænsning på, så det kun er fjernvarmeaftagere i perioden 28. april 2009 til udgangen af marts 2012, der kunne deltage i gruppesøgsmålet. Men landsrettens kendelse betyder, at mange flere kan melde sig til.

Information

Det fremgår af kendelsen, at forbrugere ikke kan afvises med den begrundelse, at de ved køb af hus eller ved at melde sig til fjernvarmen må have vidst, at der var udgifter til geometriprojektet.

Det er nok, at de har haft et økonomisk tab, som kan henføres til geotermiprojektet.

Erstatningsforeningen har nu af landsretten fået til opgave at komme med forslag til, hvordan Viborgs fjernvarmekunder skal informeres om muligheden for at komme med i erstatningskravet. Landsretten skal godkende forslaget.

Det fremgår af kendelsen, at medlemmer af styregruppen for geotermiprojektet, medlemmer af byrådet i juni 2012, medlemmer af bestyrelse og direktion i Energi Viborg Kraftvarme i 2012 eller senere, ikke kan blive medlem af gruppen, som kan søge erstatning.

Ole Jespersen håber, at mange fjernvarmeaftagere nu vil melde sig ind i erstatningsforeningen, så de kan blive berettiget til en eventuel erstatning.

Som det fremgår af kendelsen, vil der komme bekendtgørelse om det i aviser med videre.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce