Annonce
Rundt om Viborg

Varmepumpe-anlæg på vej i Hammershøj

Der hører tre udelufts-optagere til det nye varmepumpeanlæg i Hammershøj. Billedet her er fra Møldrup, hvor det lokale fjernvarmeværk har investeret i et lignende anlæg. Arkivfoto: Morten Pedersen
Et luft til vand-varmepumpeanlæg skal give grønnere og billigere varme til forbrugerne hos Hammershøj Fjernvarme.
Annonce

Hammershøj: I slutningen af august ventes et nyt luft til vand-varmepumpeanlæg at være klar ved Hammershøj Fjernvarmeværk. Det nye anlæg bidrager til, fjernvarmeværket kan lave grønnere varme, og det vil på sigt også give lavere varmeudgifter for forbrugerne. Det skriver ugeavisen Landsbyerne.

Det nye anlæg er resultatet af fjernvarmeværkets bestræbelser på at sikre grøn og billig energi til forbrugerne, efter at afgifts- og tilskudssystemet er lavet om, så det er for dyrt at have en stor andel af naturgas i varmeproduktionen.

Fjernvarmeværket kan, når den nye varmepumpe er i gang, producere varme fra både solvarme og varmepumpe samt fra gaskedel og gasmotor. Varmeværks-formand Flemming Kammersgaard siger til Landsbyerne, at 80 procent af varmeproduktionen i fremtiden vil være CO2-neutral.


Fjernvarmeværket kan, når den nye varmepumpe er i gang, producere varme fra både solvarme og varmepumpe samt fra gaskedel og gasmotor.


Annonce

Varmen kan oplagres

Det nye varmepumpeanlæg er placeret ved solcelleanlægget på Nørbækvej. Varmepumpen står i en tilbygning til den eksisterende bygning, og uden for står tre udelufts-optagere til anlægget. I tanken ved solvarmeanlægget kan man lagre varme fra både varmepumpen og solvarmeanlægget. Det nye anlæg koster cirka 7,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Alle patienter har brug for udgang for at blive hele mennesker igen

Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Viborg

Faldende elevtal skyld i nedskæringer

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce