Annonce
Læserbrev

Varmesagen. Fjernvarmeforbrugerne i Viborg bidrager nu til unfair konkurrence

Annonce

Læserbrev: Kære Lars Norup. Tak for endnu en interessant leder om fjernvarmen i Viborg.

Som bekendt er en forbruger på dansk en person der både køber og bruger en ydelse (=konsument), og som du skriver, kan nok ingen ændre på den organisering af varmeforsyningen i Viborg, som varmeaftagerne Viborg Fjernvarme, Overlund Fjernvarme, Boligselskabet Viborg og Boligselskabet Sct. Jørgen, varmeproducenten Energi Viborg Kraftvarme (EVK) og byrådet blevet enige om, samtidig med, at borgmesteren giver køb på erklæringen i konstitueringsaftalen ”forbrugerne skal have afgørende indflydelse.”

Det kan kun de barske kendsgerninger, nemlig at Energi Viborg Kraftvarme kun må tage betaling for de nødvendige udgifter til varmeproduktionen, som i 2019 er 300 kr. pr. MWH svarende til naturgasprisen på 250 kr. pr. MWH og 50 kr. pr. MWH i omkostninger svarende til 1/3 af EKV’s totale omkostninger ekskl. naturgas til både naturgaskedler og kraftvarmeanlægget.

Men i 2019 har EKV opkrævet 502 kr. pr. MWH, altså en overpris på 200 kr. pr. MWH, svarende til 4500 kr. inkl. moms for meget for et hus og 3800 kr. for meget for en lejlighed. I alt 60 millioner kroner, som EKV har støttet el-produktionen med - i 2020 understøtter EKV el-produktionen endnu mere. Jeg synes også, det er unfair.

Derfor tror jeg ikke, man helt skal udelukke, at fjernvarmeforbrugerne i husene og lejlighederne siger nej til den aftale, EVK bestyrelserne og byrådet har indgået.

”Vi vil da ikke hver bruge flere tusinde kr. om året til at påføre det fri el-marked unfair konkurrence! Så hellere billigere fjernvarme!”

Stig Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce