x
Annonce
Bjerringbro

Meget usædvanlig situation: Borgere i Bjerringbro advares om oversvømmelser

Gudenåen er allerede løbet over sine breder. Mere regn er på vej i weekenden, og derfor tilbydes borgere nu at kunne hente sand og sække hos brandstationen. Foto: Morten Dueholm
Kommunen og Midtjysk Brand & Redning sørger for udlevering af sand og sække til borgere i Bjerringbro.

Bjerringbro: Udsigt til rigtig meget regn i weekenden, især lørdag, har fået Viborg Kommune til i samarbejde med Beredskabstyrelsen, at sende et varsel ud på kommunens hjemmeside.

Varslingen er rettet mod borgere i Bjerringbro og er et tilbud om, at man kan hente sand til at sikre sin ejendom.

- Vi har holdt øje med vejrudsigten, hvor der meldes om mere nedbør i Bjerringbro i løbet af weekenden, og vi kan se, at vandstanden allerede er meget høj i Gudenåen og nogle steder tæt på folks huse, så hvis vandet stiger i weekenden, er der udsigt til, at der kan ske oversvømmelse i bygninger, siger biolog hos Natur og Vand i Viborg Kommune, Rolf Christiansen.

Han kan ikke mindes, at tiltaget med sandsække i Bjerringbro nogen sinde har været nødvendigt før, hvilket understreger, hvor højt vandet står i åen.

Skulle man være husejer og bo i det berørte område, kan man hente sandsække og sand til eget forbrug ved brandstationen på Vestergade i Bjerringbro.

- Det er Midtjysk Brand & Redning, som står for det, og som har leveret sand og sække til brandstationen. Man skal først kontakte Midtjysk Brand & Rednings døgnbemandede vagtcentral på telefon 89 70 35 99, før man kører ud for at hente sandet, siger Rolf Christiansen og tilføjer, at man selv skal være parat til at fylde sand i sækkene.

Når man henvender sig, skal man oplyse sit navn, telefonnummer, adresse og hvor mange sandsække, man har behov for, og eventuelt hvor mange meter, man vil sikre.

På DMI's hjemmeside står der, at man forventer, at der falder 12 millimeter vand i Bjerringbro lørdag formiddag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce