Annonce
Rundt om Viborg

Vasehus Rideklub er nummer syv i Danmark

Regionsmestrene fra Vasehus Rideklub. Holdet består af Dicte Møller, Liv Juhl, Cecilie Kejser og Lisa Palethorpe. Privatfoto
Vasehus Rideklub er med 700 medlemmer den syvende største rideklub i Danmark. Det kunne mærkes til årets klubstævne.
Annonce

Vasehus: Der er grund til begejstring i Vasehus Rideklub, der ligger mellem Lindum og Klejtrup. Klubben er nemlig med 400 medlemmer nu den syvende største rideklub i Danmark og den største vest for Storebælt.

Klubben holder til i Hvornum Vasehus ridecenter, som ejes af Elisabeth og Steffen Jensen. Den råder over to store ridehaller, to udendørs dressurbaner og en stor udendørs springbane på græs. Det er en klub for alle, uanset om man kun kommer en gang om ugen for at ride, eller om man er aktiv stævnerytter, fortæller Maria Juhl fra klubben.

De seneste år er antallet af springryttere steget meget, og det kunne tydelig mærkes, da blev holdt klubstævne på Vasehus med 170 starter. Til stævnet blev der holdt regionsmesterskab for hold, hvor otte hold stillede til start. Her skulle der rides på hold af fire ryttere, hvor det var holdets samlede resultat, der afgjorde, hvem der vandt. Efter de indledende runder var de tre hold, der skulle ride om placeringer Vasehus Rideklub hold 1 og Vasehus Rideklub hold 3 samt Viborg Rideklub. Det blev dog Vasehus Rideklub hold 1, der løb med sejren efter en meget tæt finale, hvor det var få sekunder, der afgjorde det. Viborg Rideklub tog andenpladsen, og Vasehus Rideklub hold 3 tog tredjepladsen.

Vinderholdet bestående af Dicte Møller, Liv Juhl, Cecilie Kejser og Lisa Palethorpe var alle meget tilfredse med sejren, og de er i det hele taget glade for at konkurrere sammen på hold i en sport, hvor man ellers ofte konkurrerer individuelt.

Matilde Skrædderdal Andersen og Catch Me fik en andenplads til et internationalt militarystævne i Polen. Privatfoto
Annonce

Godt resultat i Polen

Når der skal afholdes stævner er frivilligt arbejdskraft en bærende faktor.

- Man kan sige, at uden frivillige hjælpere kan man ikke holde et stævne, de frivillige er med til at holde en høj standard, og vi kan være stolte af, at vi har så stærk en hjælpertrup, siger Maria Juhl, som er med til at planlægge og gennemføre springstævner.

Vasehus Rideklub gør sig også bemærket på udenlandske baner. Matilde Skrædderdal Andersen er netop vendt hjem fra Polen, hvor hun har været til internationalt military-stævne med sin hest Catch Me. Matilde vendte hjem med en andenplads i bagagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Navne

International hæder til lokal kunstner

Annonce