Annonce
Rundt om Viborg

Vejen banet: Politisk ja til plan for boliger på foderstof-grund

Her i dette område ved Genvej/Godthaabsvej i Karup vil et lokalt tømrer- og byggefirma opføre 18 række- eller dobbelthuse, og det er både kommunen og de lokale borgere helt med på. Illustration: Viborg kommune
Teknisk udvalg indstiller til byrådet, at lokalplanen for 18 nye boliger på hjørnet af Genvej/Godthaabsvej i Karup vedtages.
Annonce

Karup: Helt som ventet sagde teknisk udvalg under Viborg Byråd forleden ja til lokalplan nummer 536, der giver mulighed for at bygge 18 boliger på en tidligere erhvervsgrund på hjørnet af Genvej og  Godthaabsvej i Karup. Formelt skal lokalplanen også igennem økonomi- og erhvervsudvalget og derefter vedtages af det samlede byråd.

Det drejer sig om grunden, hvor der tidligere har ligget en foderstofforretning, som fulgte efter Karup Mølle - der ganske vist lå et andet sted i byen.

Historikken er baggrunden for, at teknisk udvalg på forslag af det lokalhistoriske arkiv i Karup også indstiller til økonomi- og erhvervsudvalget, at det kommende boligkompleks skal have adressen Møllevænget.

Årsagen til, at Viborg Kommune har udarbejdet og nu snart vedtaget lokalplanen for foderstofgrunden, er, at Kølvrå Tømrer & Snedkerforretning ønsker at opføre 18 række- eller dobbelthuse her.

Planen er, at det nye boligkompleks, der får navnet Møllevænget, kommer til at bestå af randbebyggelser ud mod Genvej og Godthaabsvej - samt et antal boliger inde i selve området. Illustration: Viborg Kommune

Lokalplanområdet har et samlet areal på cirka 7000 kvadratmeter, hvoraf omkring 1200 bliver til opholdsareal. Som planen foreligger, skal man kunne komme ind i det nye boligkompleks fra både Genvej og Godthaabsvej.

Lokalplanen har efter forskrifterne været i offentlig høring sammen med et kommuneplantillæg, idet området jo formelt skifter fra at være et erhvervs- til at være et boligområde.


Som planen foreligger, skal man kunne komme ind i det nye boligkompleks fra både Genvej og Godthaabsvej


I samme kommunetillæg var der i det oprindelige forslag medtaget en tilsvarende ændring af status for det tidligere ledvogterhus i Østergade 23 - cirka 300 meter fra foderstofgrunden. Men den del blev - som omtalt i folkebladet torsdag - taget ud ved den afsluttende behandling i teknisk udvalg, som derved imødekom en lang række indsigelser fra borgere i Karup.

Planen for boliger på hjørnegrunden ved Genvej/Godthaabsvej har ingen protesteret imod, og med den forventede vedtagelse i Viborg Byråd er vejen snart banet for, at det lokale byggefirma kan komme i gang med selve projektet.

 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce