Annonce
Viborg

Vejret er værst i Midtjylland

Det har været en våd juli i Viborg. Dog ikke så våd som hos nogle af vores nabokommuner. Arkivfoto

Juli-vejret har været et stort samtaleemne og ikke for det gode. Her i Midtjylland har sommervejret været det værste i Danmark. Dog er Viborg Kommune sluppet billigt i forhold til nabokommunerne.

Annonce

Viborg: Hvilken kommune har haft det værste sommervejr? Og hvem har haft det bedste? DMI har lavet et pointsystem som rangerer juli-vejret i de 98 kommuner udfra faktorer som temperatur, nedbørsmængde og solskinstimer.

Her klarer kommunerne i det midtjyske generelt ikke særlig flot og kommer alle ind i den tunge ende af tabellen. Derimod har man på Samsø haft det bedste vejr af alle kommuner i landet. Øboerne har i gennemsnit haft det 0,7 grader varmere end i Viborg Kommune. Viborg Kommune har i juli fået 75,3 millimeter regn, mens Samsø Kommune slap med 56,3. Endelig havde Viborg Kommune blot 180 solskinstimer, mens Samsø fik 235. Dermed havde Samsø Kommune landets bedste juli-vejr, mens Viborg måtte tage til takke med en placering som nummer 80 på listen.

Midtjylland er som sagt et af de områder i Danmark, som har haft det dårligste juli-vejr. Mens Viborg altså ligger nummer 80 ud af 98 kommuner, kan Skive Kommune prale med en placering som nummer 55. Længere mod vest scorer Herning en midterplacering, nummer 67 i Danmark.

Viborgensere kan dog glæde sig over, at andre nabokommuner har haft det markant værre. Vejret i Ikast-Brande Kommune var nemlig så dårligt i juli, at det skaffede kommunen en placering som nummer 98, dårligst af alle. Meget bedre var det ikke i Silkeborg, som tager sig af 97. pladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce