Annonce
Viborg

Vejret er værst i Midtjylland

Det har været en våd juli i Viborg. Dog ikke så våd som hos nogle af vores nabokommuner. Arkivfoto

Juli-vejret har været et stort samtaleemne og ikke for det gode. Her i Midtjylland har sommervejret været det værste i Danmark. Dog er Viborg Kommune sluppet billigt i forhold til nabokommunerne.

Viborg: Hvilken kommune har haft det værste sommervejr? Og hvem har haft det bedste? DMI har lavet et pointsystem som rangerer juli-vejret i de 98 kommuner udfra faktorer som temperatur, nedbørsmængde og solskinstimer.

Her klarer kommunerne i det midtjyske generelt ikke særlig flot og kommer alle ind i den tunge ende af tabellen. Derimod har man på Samsø haft det bedste vejr af alle kommuner i landet. Øboerne har i gennemsnit haft det 0,7 grader varmere end i Viborg Kommune. Viborg Kommune har i juli fået 75,3 millimeter regn, mens Samsø Kommune slap med 56,3. Endelig havde Viborg Kommune blot 180 solskinstimer, mens Samsø fik 235. Dermed havde Samsø Kommune landets bedste juli-vejr, mens Viborg måtte tage til takke med en placering som nummer 80 på listen.

Midtjylland er som sagt et af de områder i Danmark, som har haft det dårligste juli-vejr. Mens Viborg altså ligger nummer 80 ud af 98 kommuner, kan Skive Kommune prale med en placering som nummer 55. Længere mod vest scorer Herning en midterplacering, nummer 67 i Danmark.

Viborgensere kan dog glæde sig over, at andre nabokommuner har haft det markant værre. Vejret i Ikast-Brande Kommune var nemlig så dårligt i juli, at det skaffede kommunen en placering som nummer 98, dårligst af alle. Meget bedre var det ikke i Silkeborg, som tager sig af 97. pladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce