Annonce
Rundt om Viborg

Vejrumbro-festival er klar for femte gang

Der er atter Open Air festival i Vejrumbro den 2. og 3. august. Arkivfoto: Morten Pedersen.
I Vejrumbro er man den 2. og 3. august klar til igen at bevise, at små landsbysamfund godt kan stå bag en musikfestival, når der er Vejrumbro Open Air for femte gang.

Vejrumbro: "Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort" og "plejer er død". Det er to faste udsagn, som folkene bag Vejrumbro Open Air har arbejdet ud fra, siden den første festival blev afholdt i 2015 for i alt 700 gæster.

Siden har Vejrumbro Open Air bare vokset sig større og større, og når festivalen er tilbage for femte gang lørdag den 3. august forventer man, at de 2500 billetter vil være udsolgt, fortæller Jeppe Hartz, der er medarrangør og medlem af bestyrelsen i Vejrumbro Boldklub, der står bag festivalen.

- Vi vil ikke sige nej til nogen, så vi holder 200-300 billetter til at blive solgt i døren på selve dagen. Men vi forventer da, at alle 2500 billetter bliver solgt, siger Jeppe Hartz.

I 2017 introducerede man også en familiedag med gratis koncerter om fredagen før selve Open Air-festivalen, og også det koncept har vokset sig større. Første gange kom der 400, i 2018 var der 1000, og i år forventer man op mod 2000 gæster, og dermed vil man være kommunens største gratis en-dags event, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Konceptet er grundlæggende at skabe en festival med musik af god kvalitet, en hyggelig plads med en Smukfest-lignende stemning, hvor der er gjort noget ud af pladsen, barerne og toiletforhold og så videre. Og at man holder sig på et prisleje, der gør, at man kan drømme sig tilbage til firserne. Og så gælder det altså også om at vise, at en landsby med 416 indbyggere godt kan give sig i kast med et arrangement af denne størrelse.

- Vi har 150 frivillige involveret i arbejdet med festivalen, og de betaler altså selv for billetten og så videre, og det er da en fornem opbakning. 75 procent af dem er fra Vejrumbro og nærmeste omegn, og det er da meget godt gået af et landsbysamfund med 416 indbyggere, siger Jeppe Hartz.

Annonce
Vi har 150 frivillige involveret i arbejdet med festivalen, og de betaler altså selv for billetten og så videre, og det er da en fornem opbakning. 75 procent af dem er fra Vejrumbro og nærmeste omegn, og det er da meget godt gået af et landsbysamfund med 416 indbyggere.

Jeppe Hartz, medarrangør af Vejrumbro Open Air.

Masser af musik

Familiedagen den 2. august byder altså på gratis koncerter med en række unge talentfulde kunstnere, og i år er der i anledning af jubilæet givet ekstra gas på antallet af navne. Familiedagen begynder klokken 15.30 og varer til klokken 21.00, og her kan man opleve Bro, Mads Christian, Mika og Tobias, Tobias TKB, Mille, Oskar Rohde, Lund D., Laze og Nicki Feldt.

Influencerne Jennifer Chu og Oscar Rosenstrøm er værter, og imellem koncerterne spiller DJ Terkel.

DJ Terkel er med igen, når det for alvor går løs lørdag. Hawkeye and Hoe er traditionen tro med og lægger ud klokken 12.45, og klokken 15.00 kan man godt tage kaptajn-kasketten på og være klar til at fest med de otte søfarende i Sømændene.

Hit Orchestra består af en række musikere, som alle har spillet med et hav af kendte, danske kunstnere som Sanne Salomonsen, L.I.G.A, Medina, Rasmus Seebach, Hej Matematik, Søs Fenger, Mø, Christoffer, Joey Moe og Peter A.G., og de går på klokken 18.00.

Ved 20.30-tiden er det tid til at synge med på en række danske hits som "Hvor Længe Vil Du Ydmyge Dig", "Grib Chancen" og "Er Der Nogen I Himlen?", når Danser med Drenge giver den gas. Vejrumbro Open Air slutter af med Volbeat-kopibandet Guitar Rebels, der spiller klokken 23.00 med den faste målsætning "det skal være svært at høre, hvornår Volbeat stopper og kopien starter."

Der er i år også lavet at samarbejde med Hjarbæk Kro, så man kan bestille en sommerbuffet, så aftensmaden også er på på plads, når man rammer festivalpladsen på boldbanerne.

Festivalbilletterne har i forsalg stået til beskedne 250 kroner for hele dagen, og per 15. juli er prisen steget til 350 kroner. Et eventuelt overskud går til arbejdet i Vejrumbro Boldklub.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Løbestart: Så er Avis-maraton i gang

Viborg

Idolplakater kan være værdifulde

Leder

Lærte I da slet ikke noget af Unoden?

Viborg FF

Masser af arbejde til sportschefen: Prøvespillere vender hjem til Viborg uden kontrakt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];