Annonce
Rundt om Viborg

Vejrumbro- og Løvskal-ejendomme slipper for kloak-opdeling

Vejrumbro har været præget af vejarbejde i flere år i forbindelse med omlægningen af kloakkerne. I øjeblikket er vejarbejdet mindre omfattende, men det er ikke afsluttet endnu. Arkivfoto: Preben Madsen

Vejrumbro/Løvskal: En stribe ejendomme i Vejrumbro og Løvskal slipper for at få deres kloakledninger opdelt i et adskilt system med ledninger for henholdsvis spildevand og regnvand. Det er konsekvensen af et tillæg til kommunens spildevandsplan, som klima- og miljøudvalget har vedtaget.

Kommunen er af miljøhensyn i gang med at separere gamle kloakledninger i mange områder. Blandt andet i Vejrumbro, hvor man nu i flere år har haft vejarbejde i nogle af gaderne som følge af kloakerings-arbejdet. De ejendomme, der nu bliver berørt af ændringen, skulle oprindeligt have deres kloakker opdelt i spildevands- og regnvandsledninger, men det har vist sig, at løsningen vil blive meget dyr og teknisk vanskelig.

Da ejendommene samtidig ligger i områder, hvor kommunen vurderer, at der ikke er øget risiko for oversvømmelser, får ejendommene mulighed for at "udtræde af kloakfællesskab med hensyn til tag- og overfladevand", som det hedder i klima- og miljøudvalgets dagsorden. Det vil sige, at regnvand fra ejendommene ikke skal ledes ned i kloakken, men at ejendommene i stedet skal etablere nedsivningsanlæg på egen grund.

Selv om ejendommene slipper for udgiften til kloak-separeringen, bliver løsningen ikke gratis. Ejendommene skal nemlig selv betale udgifterne til nedsivningsanlæggene.

De berørte ejendomme i Vejrumbro ligger på Nørremarksvej 2 til 6 samt nummer 11 og 13, Skovvej 2 og 4 og Stadionbakken 10. I Løvskal er der tale om ejendommene Kildebakkevej 29 og 31 og Rosegren 5 og 7.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce