Annonce
Rundt om Viborg

Vellykket samarbejde mellem Kulturskolen Viborg og Sødalskolen

Her gælder det strygersammenspil på Løvel Skole. Pressebillede

Alle elever i 1., 3., og 5. klasse får tilbud om instrumental undervisning i skoletiden.

Annonce

Viborg/Løvel: Eleverne på Sødalskolen i Rødding og Løvel får et enestående undervisningstilbud i de kommende år takket være et unikt samarbejde med Kulturskolen Viborg. Den åbne skole er i Viborg fortsat i sin vorden, men nu viser Sødalskolen og Kulturskolen vejen og starter med et pilotprojekt i det nye skoleår. Alle elever i 1., 3., og 5. klasse får tilbud om instrumentalundervisning i skoletiden på hold. Eleverne i 1. klasse får mulighed for at spille violin eller bratsch, i 3. klasse tilbydes tværfløjte og i 5. klasse guitar-undervisning. Målet med projektet er at løfte den generelle musikundervisning via samarbejdet mellem Sødalskolens musiklærere og Kulturskolens lærere og gøre musik til en integreret del af hverdagen.

Det er overordnet et projektmål, at flest mulige børn og klasser kommer til at opleve instrumenttræning og sammenspil på en langt mere kvalificeret og intensiv måde end i den traditionelle og ordinære musikundervisning i folkeskolen. Det er altså et klart formål, at løfte kvaliteten for hele musikundervisningen, så alle børn får et større og udviklingsmæssigt merudbytte af undervisningen end det ville have været tilfældet ved en traditionel musikundervisning.

Man benytter den såkaldte "kompagnon-model", hvor musiklærerne har det meste af klassen samtidigt med at en mindre gruppe modtager instrumentalundervisning af Kulturskolens lærere.

Annonce

Bedre socialt miljø

Palle Kjeldgaard, Musikfagskoleleder Kulturskolen Viborg udtaler:

- Musikken er et fantastisk sprog at give børn for musikken beriger og bevæger. Og vi ved fra andre projekter i Danmark, at de skoler som satser på musik og andre kreative fag, oplever et bedre socialt miljø med mindre mobning og bedre sammenhæng på skolerne, samtidigt med at det at udøve musik fremmer koncentration og indlæring også for skolens andre fag. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Sødalskolen, der nu som den første skole i Viborg har fundet midler til at prioritere musikken. Jeg håber mange andre skoler i Kommunen vil følge trop.

/EXP

Annonce
Annonce
Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce