Annonce
Viborg

Venindepar fra Viborg skal bestige højden på Mount Everest til fordel for indlagte børn

Veninderne Karolina Stefanska og Stefanie Andersen skal sammen med 50 andre danskere deltage i arrangementet CopenEverest, som er en del af Børneulykkesfondens initiativ for at indsamle midler ind til Legeheltene. Privatfoto
Veninderne Karolina Stefanska og Stefanie Andersen fra Viborg skal sammen med 50 andre danskere bestige højden på Mount Everest til fordel for hospitalernes Legeheltene.

Viborg: På blot 12 timer skal de over 50 deltagere til Copen Everest bestige samme højde som verdens højeste bjerg, Mount Everest.

Det sker lørdag den 29. maj, hvor to Viborg-veninder, Karolina Stefanska og Stefanie Andersen, udgør to af årets deltagere.

Formålet med arrangementet, der foregår inde midt i København, er at samle penge ind til Børneulykkesfondens Legeheltene, der skaber aktiv leg for indlagte børn på landets hospitaler.

Annonce

Det er Børneulykkesfondens eget initiativ, Adventure for Charity, der står for arrangementet.

Adventure for Charity

Adventure for Charity er et velgørenhedsinitiativ, som kombinerer træning, eventyrlyst og fællesskab med det at gøre en forskel.

En række deltagere bestiger verdens høje tinder, trekker på tværs af svært tilgængeligt terræn og krydser ørkener – både via ture i Danmark og i resten af verden. Det gør de for at samle midler ind til Børneulykkesfonden og initiativet Legeheltene.

Adventure for Charity har eksisteret siden 2015. Siden da har deltagerne blandt andet sat kurs mod toppen af Mont Blanc og Kilimanjaro, samt krydset ørkener i både Chile og Namibia.

Adventure for Charity-deltagerne gennemgår et målrettet træningsforløb, inden de kaster sig ud i eventyrene til fordel for den gode sag.

De mange højdemeter skal bestiges på Copenhill, også kaldet Amagerbakke, der er et 85 meter højt forbrændingsanlæg med skibakke, klatrevæg og meget mere.

Gennem stisystemer, trapper og krogede ruter bliver deltagerne guidet til tops gennem det grønne naturlandskab. En rute der ifølge arrangørerne gerne skulle vise sig at kræve både viljestyrke og en god portion benarbejde for at nå til tops.

Hjælpe hinanden igennem

Viborg-veninderne Karolina Stefanska og Stefanie Andersen har på forhånd gennemgået et ambitiøst og målrettet træningsprogram for at opbygge styrke til udfordringen.

- Jeg glæder mig til at have Stefanie med, da jeg har givet hende udfordringen om at gennemføre Mount Everest-distancen sammen med mig. Jeg har tidligere deltaget på forskellige ture for "Adventure for Charity" og er vildt glad for denne gang at have min bedste veninde med på en tur. Vi glæder os til sammen at hjælpe hinanden igennem og gøre dette for en god sag, fortæller Karolina Stefanska.


Vi glæder os til sammen at hjælpe hinanden igennem og gøre dette for en god sag

Karolina Stefanska, deltager i CopenEverest


Deltagernes indsamling til Børneulykkesfonden og Legeheltene foregår blandt andet via en række indsamlingsevents og donationer fra virksomheder. Derudover er det muligt for venner, familie og virksomheder at blive ”højdemetersponsor” ved at donere et beløb for hver højdemeter, som deltagerne bestiger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Debat

Svar til Christian Langballe

Annonce