Annonce
Viborg

Venstre-formand: Skoledebat bør være for hele kommunen

Skolestruktur-debatten skal bredes ud til hele kommunen, mener formanden for Venstre i Viborg Kommune, Kurt Mosgaard. Foto: Johan Gadegaard
Debatten om antallet af skoler skal dreje sig om hele kommunen og ikke kun skolerne i det tidligere Fjends Kommune. Det mener formanden for Venstre i Viborg Kommune.

Viborgegnen: Skal antallet af skoler i Viborg Kommune til debat, så skal man en tur i helikopteren og se på hele kommunen.

Det siger formanden for Venstre i Viborg Kommune, Kurt Mosgaard fra Mønsted.

Hans partifælle i byrådet, Claus Clausen fra Vroue, der er næstformand i børne- og ungdomsudvalget, åbnede tidligere på ugen debatten om antallet af skoler ved at melde ud, at Venstre går ind til de kommende budgetforhandlinger med det konkrete forslag at lukke Sparkær Skole, fjerne overbygningen på Mønsted Skole og af den vej medvirke til at skaffe midler til at bygge en længe ønsket helt ny skole i Stoholm - suppleret med de 30 millioner kroner, der står i venteposition til at renovere skolen i byen.

- Jeg har stor respekt for Claus Clausen, og han har ret til at mene, det han mener, og hans bud på en løsning er en model. Men der er andre modeller, og jeg mener, at vi skal se på skolestrukturen i hele kommune for at tage hånd om, at der er faldende elevtal fremfor at gøre det til en isoleret debat om skolerne i det gamle Fjends Kommune, siger Kurt Mosgaard, der understreger, at han er tilhænger af, at der bygges en ny skole i Stoholm.

Han opfordrer til, at man drøfter, hvor mange elever en skole skal have for at kunne eksistere, hvor store klasserne skal være, og at der bliver set på skoledistrikterne, også inden man begynder at pege på enkelte skoler.

Og at det sker på længere sigt, så det er et spørgsmål for det byråd, der træder til efter næste kommunalvalg.

- Og så er det vigtigt, at borgerne og forældre inddrages, og det hele hviler på dialog. Det skylder vi folk, siger han.

Annonce

Færre elever

Claus Clausen har ikke stået alene med at melde ud, at der skal gøres noget ved, at prognosen viser, at der vil være 900 færre elever på skolerne i Viborg Kommune om otte år.

Også borgmester Ulrik Wilbek har taget hul på debatten, mens viceborgmester og formand for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S), tidligere har "tilbudt" borgerne i Stoholm en ny skole - hvis man altså ville komme med forslag til, hvilke skoler der så skulle lukke.

- Det, synes jeg, er en "del og hersk"-udmelding, at bede andre om at pege på en skole, der skal lukkes for at få en ny. Skoler er jo mere end tal og økonomi. De udgør et grundlag for byerne, og det er afgørende for bosætningen, om der er en skole. Ligesom det er afgørende for mange, om der er en købmand og tog- og busforbindelser.

- En manglende skole vil få konsekvenser for blandt andet tilflytning, og det skal jo være en del af grundlaget, man skal bruge for at træffe beslutning om at lukke skoler. Det er en barsk beslutning, så den skal tages med hensyn til målsætningen om at skabe sammenhæng i alle lokalområder og på så faktuelt et grundlag som muligt, siger Kurt Mosgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

For fem år siden ville Apple-jublen ingen ende tage: Der blev sået, men er der også blevet høstet?

Viborg For abonnenter

Borgmesteren mærker interessen for Apple - og fra potentielle nye investorer: - Vi kan først se det endelige resultat om fem eller 10 år

Annonce