Annonce
forside

Venstre giver regionerne fire år til at bevise deres værd

Venstre erklærer sig parat til at lukke regionerne, hvis ikke de leverer og lever op til en række krav. Partiet giver de fem regioner maksimalt fire år til at levere varen.

Han stod selv fader til dem, da de blev oprettet i forbindelse med strukturreformen i 2007.

Annonce

Men torsdag eftermiddag erklærer Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) sig nu parat til at aflive de fem regioner, der driver landets sygehuse.

På et pressemøde præsenterer Venstre sit nye sundhedsudspil, der har til mål at sikre, at sundhedsvæsenet er godt over hele landet.

»Derfor får regionerne nu én chance mere for at bevise, at de er stand til at løfte kvaliteten i vores sundhedsvæsen til et nyt niveau,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre er parat til at sløjfe regionerne inden for maksimalt fire år. De fem regioner skal i løbet af denne valgperiode »sikre et sundhedsvæsen, som er langt mere fokuseret på patienterne«, hvis de skal sikre deres overlevelse, lyder det i udspillet.

»Hvis regionerne efter denne valgperiode ikke er i stand til at løfte kvaliteten af dansk sundhedsbehandling til et nyt niveau i verdensklasse, må andre påtage sig den opgave,« hedder det videre udspillet, der bærer navnet »Prioritér sundhed«.

I alt opstiller Venstre syv nye krav til regionerne, der skal indfries - heriblandt at ventetiden skal nedbringes, og at kræftpatienterne skal behandles til tiden.

De øvrige partier i blå blok har længe presset på for at få Venstre til at nedlægge regionerne. I 2011 var Venstre op til valget stærke fortalere for at lukke regionerne.

Daværende sundhedsminister Bertel Haarder (V) satte ligefrem en dato på. 1. januar 2013 skulle regionerne være afskaffet, hed det sig.

Venstre blødte dog op på de krav siden hen og har i stedet fremhævet, at regionerne er lykkedes godt på visse områder.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Student fra katedralskolen, boede i kibbutz og blev lærer for flygtninge: Mød den hjemløse mand i Trappetorvets venterum

Annonce