Annonce
Viborg

Venstre: Vi forventer en meget god forklaring på fyringer

Venstres gruppeformand Carsten Kissmeyer forventer, at der kommer en rigtig god forklaring på fyringerne, når regionsrådet mødes på mandag. Arkivfoto: Morten Dueholm

Regionsrådsformanden lover, at der på mandag gives en orientering til hele regionsrådet om, hvad der førte til, at regionens direktion i mandags fyrede hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og chefsygeplejerske Tove Kristensen.

Viborg: - Jeg forventer, at der kommer en rigtig god forklaring fra både regionsrådets formand Anders Kühnau (S) og fra de to medlemmer af direktionen, som i mandags valgte at fyre sygehusledelsen i Viborg. Og det er da min antagelse, at der må have været en rigtig god grund til det.

Det siger formanden for Venstres gruppe i regionsrådet, Carsten Kissmeyer, i en kommentar til, at hans partifælle i regionsrådet Jørgen Winther har sendt et åbent brev til regionsrådsformanden med en appel om, at Kühnau nu træder i karakter.

"Jeg vurderer, at der er en ret stor risiko for, at både regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsen kan miste deres job på denne sag," skriver Jørgen Winther blandt andet i det åbne brev.

Regionsrådet mødes på mandag i Horsens til et temamøde, som har været aftalt længe, og den lejlighed skal bruges til, at alle politikere får en orientering, siger Carsten Kissmeyer.

Annonce

To mulige udgange

- Efterfølgende har vi møde i Ventres gruppe, og her vil vi vurdere, om vi fik en tilfredsstillende redegørelse på mødet og dermed tager fyringerne til efterretning. Får vi ikke det, må vi gå videre med sagen og herunder vurdere, om vi skal ændre kompetencefordelingen, så politikerne skal inddrages i den slags sager fremover, siger Kissmeyer, der ikke her og nu vil forholde sig til Dansk Folkepartis udmelding om, at fyringerne i Viborg bør have konsekvenser for de de to regionsdirektører.

Regionsrådets formand Anders Kühnau har svaret Jørgen Winther på det åbne brev. Her lover han, at regionsrådet får den efterlyste redegørelse både fra Kühnau og fra direktionen i Region Midtjylland.

- I løbet af weekenden vil regionsrådets medlemmer modtage en skriftlig orientering, og den kan de så stille spørgsmål til på mødet på mandag, siger Kühnau.

- Der er møde i forretningsudvalget tirsdag, og skal der foretages yderligere i sagen, er det i så fald op til forretningsudvalget i første omgang. Men er der fortsat uafklarede spørgsmål, er det ikke afgørende, at det sker på det førstkommende møde i forretningsudvalget, siger Kühnau.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce