Annonce
Viborg

Ventetiden er for lang: Regionen vil udvide med 10 private psykologer

Politikere i Region Midtjylland vil gøre plads til flere psykologer. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Ventetiden på at komme til en psykolog er for lang, og det skal der nu gøres noget ved, mener flere regionsrådspolitikere.

Viborg: Ventetiden til psykologbehandling i Region Midtjylland er i gennemsnit 11-15 uger. Det er for længe, mener politikerne i de to regionale udvalg for "Psykiatri og Social" samt "Nære Sundhedstilbud".

Derfor foreslår de nu til et samlet regionsråd, at regionen bør udvide med 10 ekstra privatpraktiserende psykologer.

- Det er virkelig en mærkesag for mig, at borgerne kan få psykologhjælp i alle egne af regionen. Og at de ikke skal vente urimeligt længe på at få den hjælp, de har brug for. Jeg er super glad for, at vi nu skaber plads til flere psykologer, siger Rasmus Foged (Alternativet), næstformand i Nære Sundhedstilbud, i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

- Det her er en super god nyhed. Finansloven har sikret unge med depression eller angst ret til gratis psykologhjælp. Det er godt, men uden flere psykologer risikerer vi, at ventetiden bliver endnu længere, end den allerede er, siger Jacob Isøe Klærke (SF), formand for Psykiatri og Socialudvalget.

Annonce

Flere psykologer i otte kommuner

De ekstra psykologer får mulighed for at oprette praksis i kommunerne Aarhus , Favrskov, Odder, Horsens, Randers, Viborg, Herning og Holstebro.

- Det er vigtigt, at vi har gode tilbud om hjælp i alle egne af regionen. Jeg er glad for, at psykologerne bakker op om forslaget og den geografiske fordeling, siger Annette Roed, formand for Nære Sundhedstilbud, i pressemeddelelsen.

Formelt opretter regionen 10 såkaldte ydernumre, der hver giver en psykolog adgang til at åbne egen praksis i en kommune. I Viborg og de øvrige nævnte kommuner bliver der plads til en enkelt, mens der i Aarhus oprettes tre.

Et enigt Samarbejdsudvalg for psykologer bakker op om udvidelse af kapaciteten på psykologområdet og den geografiske placering af ydernumrene.

- Jeg håber, vi med de ekstra psykologer kan sikre borgerne hurtigere psykologhjælp, siger Birgit Marie Christensen (S), næstformand i Psykiatri og Socialudvalget.

Regionsrådet forventes at godkende indstillingen fra de to udvalg på sit næste møde, der holdes onsdag 24. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce