Annonce
Viborg

Theresas stemme blev opdaget på gaden - så kom hun med på verdenshit

Theresa Rex har lagt stemme til nogle af verdens mest spillede sange. På fredag udkommer en ny single i hendes eget navn. Foto: Flemming Sørensen
De færreste har hørt om Theresa Rex, men hun lægger stemme til nogle af verdens mest spillede sange. I næste uge udsender hun en ny single.

Viborg: Det kunne næsten lyde som noget, der er grebet ud af et eventyr.

En dag stod Theresa Rex og sang nogle stille jazzballader på et torv i Aarhus, da en musikproducer kom forbi og syntes, hendes stemme havde en særlig klang, han kunne bruge til noget.

Ganske vist gik der et år, før hun hørte fra ham igen - men så var der også for alvor hul igennem. Hun kom til at lægge stemme til Martin Jensens "Solo Dance", som er den næstmest spillede danske sang overhovedet på alverdens streamingtjenester med mere end 600 millioner afspilninger - og den engelske stjernemusiker Jonas Blue hentede hende til England for at medvirke på sangen "What I Like About You", som er blevet et kæmpehit i England.

Hun er også kommet i gang med en solokarriere. I efteråret udsendte hun singlen "Wild Ones", og på fredag er hun klar med sin anden single "Like I Love You".

- Jeg er blevet kastet hovedkulds ud i det. Det er fedt, men det er også en skør branche. Jeg har vel altid drømt om at lave musik, så jeg nyder det lige nu. Min første single har lige rundet tre millioner streaminger. Den bliver hørt rigtig meget i udlandet. Så jeg er da vildt spændt på, hvordan min nye single bliver modtaget, fortæller Theresa Rex.

Til daglig læser hun til bioanalytiker i Aarhus, så det bliver til en del pendleri mellem Aarhus og Viborg. Her bor hun i Rindsholm lige ned til Vedsø sammen med sin kæreste, som har sin daglige gang på animationsskolen.

Theresa Rex bor helt ned til Vedsø. Hun er vild med naturen omkring Viborg. Foto: Flemming Sørensen

Popmusik

- Jeg har altid beskæftiget mig med musik. Da jeg var helt lille i Padborg, var jeg med til at lave musical. Og musikinteressen har jeg også dyrket på efterskole. I virkeligheden er jeg nok mest til jazz, indie og syrerock, så det har været interessant at skulle synge popmusik. Men der er nogen, som siger, at det passer meget godt til min stemme, siger Theresa Rex.

- Det er også udfordrende og anstrengende at synge den slags. Men lige nu siger jeg ja til det meste. Det er jo ikke alle, der får lov til at opleve det her. Det er i virkeligheden helt skørt - og man ved jo aldrig, om det lige pludselig holder op en dag.

- Jeg elsker at lave det. Og jeg ville da virkelig gerne en dag kunne leve af min musik, siger hun.

Hun har en pladekontrakt med det danske pladeselskab disco:wax, som har påtaget sig at udgivet et vist antal singler med Theresa Rex.

Hendes første single var skrevet i samarbejde med Peter Bjørnskov og Lene Dissing. Også hendes ny single har hun selv været med til at skrive.

- Melodien havde Peter Bjørnskov skrevet, men så er vi gået sammen om at lave en tekst, der passer til. Derfra gik turen i studiet, hvor jeg indsang nummeret. Men det er en lang proces, før det er mixet og færdigt. Min første single var næsten et år undervejs - så man skal væbne sig med tålmodighed, konstaterer Theresa Rex.

Musikvideo

Det var noget af en overraskelse, da en af Englands mest sælgende musikere, Jonas Blue, inviterede hende til England for at medvirke på nummeret "What I Like About You".

- Han var helt vildt sød, og det var en stor oplevelse. Jeg har også været med ham i Paris, hvor vi optrådte foran 18.000 mennesker. Det var næsten surrealistisk at være med til, fortæller Theresa Rex.

Hun spiller selv både klaver og guitar.

- Jeg har også en harmonika, men bassen virker ikke, så jeg bruger den mest som en slags klaver. Og så har jeg da også spillet på trompet, fortæller hun.

I forbindelse med hendes nye single har hun for nylig haft besøg af et filmhold, som skulle lave en video til sangen. Videoen blev optaget ved Rindsholm Dambrug, som ligger lige på den anden side af vejen i forhold til, hvor hun bor.

- Jeg er vild med naturen her. Vi bor helt ned til vandet. Det er dejligt. Og så synes jeg i øvrigt, Viborg er en dejlig by. Det kunne da være skønt en dag at få lov til at optræde med mine sange her, siger hun.

- Jeg drømmer om at kunne leve af min musik, siger Theresa Rex, som er aktuel med en ny single, "Like I Love You". Foto: Flemming Sørensen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce