Annonce
Rundt om Viborg

Verdenskortet i Klejtrup vært for skolejubilæum

Afgangselever fra Møldrup Skoles præliminærklasse årgang 1961 var lørdag samlet til 60-års jubilæum. De 13 deltagere er fra venstre, hvis man holder sig til ansigterne: Doris Møller, født Kristensen, Konny Hovgaard, Gudrun Frederiksen (Jensen), Ingrid Nielsen (Jakobsen), Kaj Jørgensen, Ruth Knudsen (Andersen), Volmer Møller, Ester Poulsen (Andersen), Per Ulrich, Jens Mørch Pedersen, Henny Johansen (Kristensen), Carl Aage Madsen og Niels Ove Andersen. Foto: Louis Schmidt-Lund.
Der mødte 13 ud af 20 afgangselever fra Møldrup Skole til 60-års skolejubilæum. Det er blevet til flere møder end i jubilæumsår.

Klejtrup: Parkeringspladsen var lørdag ved middagstid nærmest fyldt ved Verdenskortet i Klejtrup. Det var med de gængse gæster, men også gæster til flere private arrangementer, og ud over blandt andet en konfirmation var der en flok i det lidt ældre segment.

Det var en flok fra Møldrup Skole, som var samlet om et skolejubilæum. For 60 år siden, i sommeren 1961, gik 20 elever ud med det, som den gang hed præliminæreksamen. Faktisk var det kun 19 fra denne årgang, men det vender vi tilbage til.

- Præliminæreksamen, som på det tidspunkt var ved at blive udfaset i folkeskolen, var langt hårdere end en realeksamen. Vi var inklusiv de skriftlige fag oppe i 16 eksaminer i det afsluttende år, mindes Konny Hovgaard, Viborg.

Annonce

Hun er sammen med Niels Ole Andersen, Møldrup, de lokale tovholdere i at samle årgang 1961 med jævne mellemrum, ikke mindst med hjælp af it-kyndige Carl Aage Madsen, nu bosiddende i Horsens.

- Vi synes, det er hyggeligt at mødes, også uden for de år, hvor der er et jubilæum. Vi interesserer os for hinanden og er glade for at være sammen, siger Konny Hovgaard.

Med hjælp fra blandt andet Carls Aage Madsen bliver det til, at årgang 1961 har mødtes i 1983, 1986, 2006, 2018 og 2020 inden 60-års jubilæet.

Hovedparten bor stadig i nærområdet. Udover Niels Ole Andersen i Møldrup, er der fire i Viborg og en i Kjellerup. Bortset fra en i Roskilde og en i København er der resten spredt ud over Jylland. Og så er der tre, som er gået bort over årene.

Så er der lige den sidste, for egentlig var der kun 19 afgangselever i 1961. Nummer 20 er Henny Johansen bosiddende i Odense. Hun sprang fra i utide, da hun op til efterårsferien 1960 fik en lærerplads hos en frisør.

- Det var det jeg ville. Heldigvis har de andre gennem årene syntes, at jeg hører med til flokken og har inviteret mig med, og det er jeg rigtig glad for, siger Henny Johansen.

Hun har endda måttet givet afkald på et andet arrangement i Odense, da skolejubilæet dukkede op.

- Jeg var tilmeldt og havde fået startnummer til Royal Run i Odense. Det blev i stedet til skole-jubilæum og ingen medalje fra Kronprinsen, siger Henny Johansen med et smil.

Og så lige en sjov detalje – inden alle jubilarerne er dukket op, kigger en ung ansat på ind for at se, at alt er i orden. Hun er fra Klejtrup men har gået på Møldrup Skole.

Der bliver lige som bundet en knude på det hele, for hun har i Møldrup Skole været i samme årgang som anden generation efter 1961-dimitenterne.

Vi synes det er hyggeligt at mødes, også uden for de år, hvor der er et jubilæum. Vi interesserer os for hinanden og er glade for at være sammen.

Konny Hovgaard.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Så er den sidste gerningsmand fra brutalt hjemmerøveri blevet dømt: Blodet dryppede ned på det tøj, som de var i gang med at stjæle

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Langt de fleste testcentre er lukket: Her er overblikket over mulighederne for en corona-test i Viborg Kommune

Debat For abonnenter

Julefrokost efter #Metoo: Derfor kommer jeg for første gang til at forlade festen klokken 22

Bjerringbro

Skovplan: Ingen planer om at sprænge træer i lokal skov væk

Viborg FF

Dårlig kvalitet i Vejle var en enlig svale - Viborg-træner har set spillerne reagere positivt efter skidt indsats

Viborg

- Jeg ser et lyntog (drevet af certificeret grøn strøm) holde på perronen klar til afgang. Skal du med?

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne skal have indflydelse på, hvilke boliger der bygges på meget omtalt grund

Rundt om Viborg

Tredje gang skal være lykkens gang for populær, lokal vandrerute

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Et stærkt felt med fem ildsjæle - her er kandidaterne til prisen som Årets Idrætsleder

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Viborg For abonnenter

Projekt til 20 millioner er forsinket: Anlæg af Banebyparken skulle være i gang nu - men den kommer

Viborg For abonnenter

'Et flot stadion med forfærdeligt grimme farver': Endelig forvandles facaden på byens fodboldmekka

Debat

- Hvis det betyder, at vi gamle skal passe hinanden som gode naboer, takker jeg nej

Annonce