Annonce
Rundt om Viborg

Verdenskortet ramt af usynlig corona-bom

Søren Vejle-Cassøe, Verdenskortet i Klejtrup, havde man set frem til, at gæsterne kom tilbage efter den seneste genåbning. Krav om en negativ corona-test har dog medført, at mange undrende må vende om ved indgangen, selv om de efterfølgende kan køre direkte til et stort varehus og komme ind uden corona-test. Arkivfoto: Morten Pedersen
Krav om corona-test sender gæster til Verdenskortet i Klejtrup hjem igen. Hverken gæster eller ejerne forstår testkrav for udendørs attraktion.

Klejtrup: Forårets spiren, den friske luft og påskens feriedage trak i de fleste af os, og måske især efter en lang vinter i coronaens tegn. Hos Verdenskortet oplever man også stor interesse for at komme og besøge den udendørs park med store, åbne arealer.

Men mellem 30 – 40 procent af gæsterne har desværre måtte gå forgæves, når de møder det store, blå Corona-skilt, som er blevet stillet op ved indgangen. Skiltet står der for at informere gæsterne om kravet om negativ test for at besøge attraktionen.

Undrende spørgsmål og irritation har været at spore i ansigterne på de, som har måtte sætte sig i bilerne igen og gå uden den oplevelse, som de ellers havde håbet på.

Annonce

- En gæst bemærkede ved indgangen, at i de store varehuse er der intet krav om negativ test, og der er man endda indenfor! Hos Verdenskortet kan vi sagtens forstå det argument, og vi kan kun stille os undrende over for netop denne realitet, når vores gæster i øvrigt opfører sig efter alle de øvrige corona-restriktioner, siger Søren Vejle-Cassøe, Verdenskortet.

Mindst en revidering

Han kan samtidig registrere, at Verdenskortet beklageligvis også kunne konstatere, at besøgstallet for påsken og efterfølgende ville have været væsentlig anderledes uden restriktionen om negativ test, som har besværliggjort en optimal åbning. Alt for mange er simpelthen ikke nået længere end til skiltet ved indgangen.

- Vi har fuld forståelse for, at der i disse tider træffes beslutninger, politiske eller ej, i en hast og at man ikke altid kan forudse alle konsekvenserne af et valg før efter det er truffet, men dette er ganske enkelt ikke logisk. Vi forventer, at restriktionerne snarest tages op til revidering, eller at der i det mindste foretages en justering, så de, som tilbyder services eller attraktioner under åben himmel, ikke skal se deres forretningsgrundlag og potentiale smuldre imellem hænderne på dem, siger Søren Vejle-Cassøe.

Annonce

Spørgsmål videre

Han har rejst problematikken hos lokale turistorganisationer og har mødt forståelse og meget mere. Desuden har Søren Vejle-Cassøe sendt spørgsmålet videre til lokale folketingsmedlemmer som Kristian Pihl-Lorentzen og Søren Pape for måske ad den vej at råbe Folketing og regering op.

- Jeg synes det hele bliver værre. Det er som om, at de som råber højest bliver hørt, som i restaurationsbranchen, så kunne de pludselig godt få lov til at servere udendørs uden en corona-test. Jeg tror også hr. og fru Danmark har svært ved at skelne mellem reglerne for udendørs kulturtilbud og udendørs turistattraktioner. Hvis reglerne bliver alt for rigide, bliver folk helt væk, og set fra et økonomisk synspunkt, hvor lang tid skal Verdenskortet og andre attraktioner så leve med test-reglen, spørger Søren Vejle-Cassøe.


Vi forventer at restriktionerne snarest tages op til revidering, eller at der i det mindste foretages en justering, så de, som tilbyder services eller attraktioner under åben himmel, ikke skal se deres forretningsgrundlag og potentiale smuldre imellem hænderne på dem.

Søren Vejle-Cassøe, Verdenskortet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce