Annonce
Sport

Verdensmester og svømmenørd snupper Viborg Elites hæderspriser

Verdensmesteren Oscar Gladney blev udpeget som Årets Talent. Foto: Morten Pedersen
Viborg Elite kårede ved tirsdagens Sportsgalla Årets Talent og Årets Træner. Priserne gik til intet mindre end en verdensmester - og til en træner, der har rykket sin klub til et nyt niveau.

Viborg: Det var to historisk stærke felter, der var med i opløbet om Viborg Elites hæderpriser i forbindelse med Sportsgalla 2019.

Stortalenter fra Viborg FF og Viborg HK dystede mod en verdensmester i form af triatlontalentet Oscar Gladney om at blive Årets Talent, og i kapløbet om at blive Årets Træner var kompetente trænere som Nickolai Lund og Rasmus Veng fra Viborg FF og Eastside Futsal oppe mod Mia Duedahl fra Viborg Svømmeklub.

Vinderne af de to priser blev afsløret tirsdag aften ved Sportsgalla i Tinghallen.

Årets Talent blev Oscar Gladney, der i 2019 tog nye stormskridt fremad og blandt andet vandt VM-guld i U20-rækken i cross triatlon.

Årets Træner blev Mia Duedahl, der er en af hovedkræfterne bag Viborg Svømmeklubs fortsatte succes og anerkendes for sine nytænkende metoder, hvor hun altid formår at komme omkring den enkelte svømmer - til hver træning.

Annonce
Mia Duedahl fra Viborg Svømmeklub modtog prisen som Årets Træner. Foto: Morten Pedersen

Sætter sporten på landkortet

Oscar Gladney var både beæret og stolt over, at han blev udpeget som Årets Talent.

- Det er helt vildt stort. Det betyder vildt meget med den her anerkendelse. Det viser bare, at rigtig mange bakker op om min sport, og om det jeg går og laver, sagde Oscar Gladney.

Med prisen fulgte 10.000 kroner, som han var rigtig sikker på skulle bruges til en træningslejr sydpå.

Men udover pengene talte prisen også noget på det mentale plan.

- Sådan en hyldest giver mig motivation. Det viser, at der er håb om, at det nok skal blive rigtig godt i løbet af de næste år, hvis jeg bare hænger i, sagde triatleten, der også var glad for, at han på en måde var med til at promovere en sport, som ikke altid får den store brede opmærksomhed.

- Jeg kommer fra en lille sport, og det er fedt, at triatlon på den her måde bliver vist lidt frem. Det er jo normalt ikke en sport, som man hører så meget om. Så det er fedt, at jeg er med til at sætte den på landkortet, sagde Årets Talent 2019.

Skal i ilden igen onsdag morgen

Ved et af nabobordene modtog Årets Træner, Mia Duedahl fra Viborg Svømmeklub, masser af lykønskninger og kram, da Sportsgalla var forbi ved 21-tiden.

- Jeg er simpelthen så glad. Jeg var oppe mod så stærkt et felt, og det kom faktisk helt bag på mig, hvor rørt jeg blev, da jeg hørte mit navn, sagde Mia Duedahl.

- Sådan en pris gør, at jeg bliver ved med at tro på, at den vej og den måde, som jeg tænker det hele på, er den rigtige. Det giver mig noget ro, for vi kan jo allesammen blive i tvivl indimellem - og så motiverer prisen mig helt vildt. Jeg vil så gerne gøre endnu mere for de unge mennesker, for klubben og for den udvikling, som vi er inde i, sagde svømmetræneren.

En stor del af svømmetræningen foregår meget tidligt om morgenen, og selv om man har været til Sportsgalla og er blevet Årets Træner, så kalder svømmerne snart igen.

- Jeg var tidligt oppe i morges og skal skal også tidligt op i morgen (onsdag morgen, red). Men jeg vil sige, at alene det at være nomineret har givet et boost, og det her forstærker det bare. Og jeg elsker bare at stå op om morgenen, og nu kan jeg gøre det med endnu mere ro i maven, sagde Mia Duedahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce