Annonce
112

Verhagen fængsles i knap fire uger mere med endnu en sigtelse: Mistanke om vold mod sin 21-årige kæreste

Mandag formiddag tog Retten i Viborg stilling til, hvorvidt "fodboldspilleren" Bernio Verhagens varetægtsfængsling skulle forlænges. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe.
Mandag fængslede Retten i Viborg fup-fodboldspilleren Bernio Verhagen i yderligere knap fire uger. Ifølge en ny sigtelse skulle den 25-årige hollænder flere gange have begået vold mod sin kæreste forskellige steder i Viborg.
Annonce

Opdateret klokken 12.24: Retten har besluttet at varetægtsfængsle Bernio Verhagen i yderligere knap fire uger - frem til fredag den 10. januar.

Viborg: Vold, trusler og røveri. Det er, hvad den 25-årige hollænder, Bernio Verhagen, er sigtet for. Mandag formiddag kom der endnu en sigtelse oven i - denne gang for gentagen vold mod sin tidligere kæreste, en 21-årig kvinde som kommer fra Chile.

Sagens hovedperson var mandag mødt op i retten i afslappet joggingtøj, og da han kom ind i lokale A, blinkede han da også lige med det ene øje til de tre fremmødte journalister.

Bernio Verhagen har bragt sig i centrum for en sag om både vold, røveri og trusler - og ud over det er politiet også ved at efterforske ham for bedrageri og for voldtægt.

Mandagens retsmøde var en såkaldt fristforlængelse. Retten skulle altså tage stilling til, hvorvidt den 25-årige måske-fodboldspiller fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Han har siddet bag tremmer siden grundlovsforhøret 27. november på baggrund af sigtelserne om trusler mod en tidligere dansk kæreste, som han har et barn med, samt trusler, vold og røveri mod sin chilenske ekskæreste.

OVERBLIK: Verhagen-sagen kort

  • 5. november: Viborg FF melder ud, at klubben har skrevet kontrakt med den 25-årige offensivspiller Bernio Jordan Verhagen. Sportschef Jesper Fredberg kalder den nye spiller "hurtig" og "aggressiv". Verhagen er født i Surinam i Sydamerika, men han er vokset op i Holland og er hollandsk statsborger.
  • 14. november: Blandt fans og på sociale medier begynder der at rejse sig tvivl om, hvorfor Viborg FF kunne finde på at skrive kontrakt med en fuldstændig uprøvet spiller.
  • 15. november: Bernio Verhagens chilenske kæreste beskylder ham for vold og kidnapning.
  • 22. november: Det kommer frem, at de fodboldklubber, som Bernio Verhagen hævder at have spillet i, har svært ved at huske ham. Senere på dagen kommer det frem, at VFF fortryder at have skrevet kontrakt med spilleren.
  • 24. november: Viborg FF melder klart ud, at klubben er blevet svindlet, og at den vil overdrage sagen til politiet. Senere på dagen benægter hovedpersonen alt på direkte tv.
  • 26. november: VFF opsiger kontrakten med den 25-årige spiller og anmelder sagen til politiet. Om eftermiddagen samme dag begår han angiveligt et røveri mod sin kæreste i kiosken Tips Pit på Banegårdspladsen, hvorefter han bliver anholdt.
  • 27. november: Han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Viborg - sigtet for trusler, vold og røveri. Han ender med at blive varetægtsfængslet frem til 16. december.
  • 3. december: Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at Bernio Verhagen sigtes for bedrageri. Sigtelsen kommer på baggrund af en politianmeldelse fra Viborg FF, som anmeldte hollænderen for at have givet falske oplysninger i forbindelse med kontraktunderskrivelsen.
  • 16. december: Med en ny sigtelse for vold efter straffelovens paragraf 244 styk 1 besluttede Retten i Viborg at varetægtsfængsle Bernio Verhagen indtil 10. januar.
Annonce

40 mærker

Anklager Katrine Melgaard åbnede mandagens retsmøde med at fortælle, at anklagemyndigheden ønsker at forlænge varetægtsfængslingen, og at myndigheden i den forbindelse vil udvide sigtelsen mod den 25-årige mand med en ny sigtelse for gentagen vold mod sin chilenske kæreste - blandt andet på Palads Hotel og på en adresse på Jegstrupvej i Viborg.

Bernio Verhagens forsvarer, Peter Nisgaard Brink, fortalte med det samme, at den 25-årige nægter sig skyldig i samtlige sigtelser - også den nyeste.

Den nye sigtelse handler om vold over en længere periode. Siden Bernio Verhagen og hans daværende kæreste ankom til Viborg den 22. oktober, og frem til den 13. november, skulle fodboldspilleren have udsat kæresten for vold flere gange, så hun har fået omkring 40 mærker rundt omkring på kroppen.

Ifølge sigtelsen skulle han blandt andet have slået kæresten gentagne gange - både med flad hånd i ansigtet og med knyttet hånd på benet. Han skulle også have løftet hende op og smidt hende på gulvet, ligesom han også er sigtet for at skubbe hende ned ad en trappe.

Anklageren gik gennem en rapport fra politiets afhøring af Verhagens tidligere kæreste, og ekskæresten dannede her et billede af en særdeles ubehagelig, manipulerende og voldelig mand, som havde holdt hende indespærret på hotelværelset i det centrale Viborg og senere i lejligheden på Jegstrupvej.

Annonce

Fortsat fængsling

Kæresten havde fortalt til politiet, at hun kun havde kendt Verhagen i to uger, da de sammen tog fra Chile til Danmark.

Han havde fået en kontrakt med fodboldklubben Viborg FF, og selv om den 21-årige kvinde ikke var glad for forholdet til den hollandske mand, tog hun alligevel med ham til Danmark, fordi hun så det som en mulighed for at skabe sig et nyt liv.

I afhøringen fortalte kvinden også, at hun utallige gange forsøgte at kontakte politiet, tilfældige personer på gaden og repræsentanter fra Viborg FF for at få hjælp til at komme ud af det voldelige forhold og for at komme hjem til Chile.

Det var først efter anholdelsen af Bernio Verhagen 26. november, at kvinden rejste tilbage til Sydamerika.

Efter omkring to timers retsmøde afsagde retten sin kendelse om, at den 25-årige hollænder fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

I sin begrundelse lagde dommer Kirsten Maigaard vægt på, at der er begrundet mistanke om, at Verhagen har begået vold mod sin kæreste adskillige gange i løbet af de cirka tre uger fra 22. oktober til 13. november, og hun sagde i øvrigt, at mistanken i sagens øvrige forhold ikke er blevet svækket.

Derfor skal fup-fodboldspilleren nu sidde bag tremmer indtil 10. januar, hvor retten igen vil tage stilling til fængslingen.

Bernio Verhagen er ud over sigtelserne for vold, trusler og røveri også under mistanke for bedrageri mod Viborg FF, ligesom han også tidligere er blevet anmeldt for voldtægt af sin chilenske ekskæreste. Disse forhold indgår dog endnu ikke i sagen mod ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce