Annonce
112

Verhagen forlænges: Får fire uger mere i arresten

Retten i Viborg forlængede fredag formiddag Bernio Verhagens varetægtsfængsling med fire uger. Arkivfoto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Bernio Verhagen har - med undtagelse af sin flugt fra politiet i Holstebro - siddet bag tremmer siden 27. november, og fredag afgjorde retten, at han skal være varetægtsfængslet i en lille måneds tid endnu.

Viborg: Når vi i Viborg Stifts Folkeblad skriver om en fodboldspillers forlængelse, er historien oftest placeret på sportssiderne bagerst i avisen, og så handler den som regel om en kontraktforlængelse i vedkommendes klub.

Men denne gang er det anderledes.

Denne historie handler nemlig om fup-fodboldspilleren Bernio Verhagen, som 5. november kom på kontrakt med Viborg FF, og som 27. november blev fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Viborg - sigtet for røveri og vold mod en kvinde, som han mente var hans kæreste, og for trusler mod sin danske ekskæreste.

Den 25-årige mand, som er hollandsk statsborger, var i denne omgang selv indstillet på at lade sin varetægtsfængsling forlænge, så derfor blev der ikke behov for at holde et egentligt retsmøde fredag.

Det fortæller sagens anklager, Katrine Melgaard.

- Han har tilkendegivet, at han er indforstået med fortsat at være fængslet, siger hun.

Annonce

OVERBLIK: Verhagen-sagen kort

  • 5. november: Viborg FF melder ud, at klubben har skrevet kontrakt med den 25-årige offensivspiller Bernio Jordan Verhagen.
  • 14. november: Blandt fans og på sociale medier rejser der sig tvivl om, hvorfor Viborg FF har skrevet kontrakt med en fuldstændig uprøvet spiller.
  • 15. november: Bernio Verhagens chilenske kæreste beskylder ham for vold og kidnapning.
  • 24. november: Viborg FF melder klart ud, at klubben er blevet svindlet, og at den vil overdrage sagen til politiet. Senere på dagen benægter hovedpersonen alt på direkte tv.
  • 26. november: VFF opsiger kontrakten med den 25-årige spiller og anmelder sagen til politiet. Om eftermiddagen samme dag begår han angiveligt et røveri mod sin kæreste i kiosken Tips Pit på Banegårdspladsen i Viborg.
  • 27. november: Han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Viborg - sigtet for trusler, vold og røveri. Han ender med at blive varetægtsfængslet.
  • 3. december: Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at Bernio Verhagen sigtes for bedrageri. Sigtelsen kommer på baggrund af en anmeldelse fra Viborg FF.
  • 16. december: Med en ny sigtelse for vold efter straffelovens paragraf 244 styk 1 besluttede Retten i Viborg at varetægtsfængsle Bernio Verhagen indtil 10. januar. Samme dag stikker han af fra politiet tæt på arresten i Holstebro. Han findes igen natten til den 17. december.
  • 10. januar: Varetægtsfængslingen forlænges med yderligere fire uger.

Snart for retten

Efter det seneste retsmøde i sagen den 16. december stak den 25-årige hollænder af i Holstebro på vejen ind til arresthuset. Hans flugt fra politiet kommer dog ikke til at indgå i grundlaget for hans videre varetægtsfængsling.

- Vi mener, at de forhold, som han er fængslet på nu, vil give en lang nok straf til, at vi ville kunne forsvare at have ham fængslet i fire uger mere, og så er der ingen grund til at tage mere med, for hver gang vi gør det, skal man også fysisk frem i retten, siger Katrine Melgaard.

Hun fortæller videre, at anklagemyndigheden forventer, at sagen kan færdigefterforskes inden for de kommende fire uger, og at Bernio Verhagen derfor kan komme for retten i løbet af den periode.

Katrine Melgaard kan ikke med sikkerhed svare på, hvorvidt Viborg FF's anmeldelse om bedrageri kommer til at indgå i et kommende anklageskrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce