Annonce
Navne

Verner lavede selv en farveantenne til OL i München

Verner Petersen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Verner Petersen er født i Nørregade, hvor hans far var udlært bager. Efter nogle år ved flyvevåbnet blev han voksenlærling hos Ravnstrup El-Forretning. Hans hobby er paraboler og antenner. På torsdag fylder han 75 år.

75: Bortset fra et halvt år i forbindelse med militære uddannelser på Sjælland har Verner Petersen, Søbakken 64, Viborg, altid boet i Viborg.

Han er født i Nørregade, hvor hans far blev uddannet som bager. Derfor sang han tit sammen med kammeraterne: Der bor en bager i Nørregade.

Da han blev gift med Jytte, blev bopælen en årrække i Vestervang. Siden 1983 har hjemmet været på Søbakken, da husene her blev opført på det tidspunkt.

På torsdag den 22. august fylder han 75 år.

Verner Petersen fik sin mellemskoleeksamen på Østre Skole i Viborg. Kort tid efter søgte han ind som konstabel i Flyvevåbnet, hvor han gjorde tjeneste i ti år. Han sluttede som oversergent og var ansat i Kontrol og Varslingstjenesten.

Antenner og paraboler

Verner Petersen kom i voksenlære i Ravnstrup El-Forretning, hvor han arbejdede i otte år.

Herefter blev han i en del år ansat som lagerchef hos elektrikerfirmaet P&P i Viborg, og endelig var han i en årrække elektrikersvend hos Jens og Kim Vissing.

For en del år siden fik han en skade i foden, der gjorde ham delvis uarbejdsdygtig, så han gik på pension, før alderen var til det.

- I barndoms- og ungdomsårene spillede jeg fodbold i Viborg FF. Min store hobby har altid været at fremstille og reparere antenner og paraboler. Ved OL i München i 1972 lavede jeg i Vestervang en privat antenne, som var en træstamme, hvorpå der var installeret 92 komponenter.

- På den vis hentede jeg farvebilleder hjem i en rimelig kvalitet. Det var bare fem år efter det allerførste farve-prøvebillede var vist i Danmark, fortæller fødselaren med en vis stolthed i stemmen i rækkehuset på Søbakken.

Østrig og Kroatien

Verner Petersen havde den sorg at miste sin hustru Jytte, som døde af cancer i 2012.

Der er tre børn, Lisbeth bor på et landbrug ved Kølsen og arbejder i Region Midtjylland, Heidi bor i Viborg og er nattevagt i hjemmeplejen, Jimmi i Viborg lider af en kronisk sygdom og er pensionist.

Der er seks børnebørn og to oldebørn i familien.

Den første udlandstur gik til Østrig. Senere er der flere gange holdt ferie i Istrien i Kroatien.

Verner Petersen er næstformand i andelsboligforeningen, hvor han har ansvaret for den udvendige vedligeholdelse. Han er også med i ABFs Fællesorganisation og er stadig medlem af Dansk El-Forbund.

Han er medlem af Prinsens Livregiments Soldaterforening, med hvem han netop har været med på en tur til Flymuseet i Karup, der udstiller nogle af de komponenter, han selv arbejdede med for knap tres år siden.

75-års dagen fejres på lørdag ved en privat fest hos datteren i Kølsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Håndbold-samarbejde øst for søerne

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce