Annonce
Viborg

Vestas kommer tilbage til Viborg

Vestas skal atter producere i Viborg. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Vindmøllegiganten starter en midlertidig produktionsenhed med 70 ansatte i lejede lokaler i Viborg.

Viborg: Det er efterhånden en halv snes år siden, Vestas lukkede sin fabrik i Viborg, men snart begynder vindmøllegiganten atter at producere i byen.

Der er foreløbig kun tale om en midlertidig produktion i lejede lokaler på Blytækkervej, hvor der efter planen skal arbejde 70.

"Vestas åbner en midlertidig produktionsenhed i Viborg, hvor der skal laves kontrolpaneler. Der skal ansættes omkring 70 fuldtidsansatte produktionsmedarbejdere, hvoraf halvdelen på nuværende tidspunkt er blevet besat af medarbejdere fra Vestas’ fabrikker i Hammel og Ringkøbing", oplyser Vestas.

De første medarbejdere begynder oplæring i slutningen af september, og så starter selve produktionen senere på efteråret.

Annonce

Et års tid

Hvor længe der skal være produktion i Viborg er ikke klarlagt på nuværende tidspunkt, men Vestas oplyser, at der i første omgang nok vil være tale om et års tid.

Der er tale om en opskalering af produktionen hos Vestas i Hammel, der er ansvarlig for den globale produktion af elektronik og convertere til Vestas' vindmøller. Der er ikke plads til den øgede produktion i Hammel, og derfor har man nu lejet sig ind på Blytækkervej i Viborg.

Vestas har opfordret de 48 medarbejdere, der mandag blev opsagt på fabrikken i Ringkøbing, til at søge job på produktionen i Viborg, men man behøver nu ikke at have erfaring fra Vestas for at søge et af de ledige job.

Der bliver ifølge Vestas tale om oplæring i produktionen, så der kræves ikke en særlig faglig baggrund for de kommende medarbejdere i Viborg.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce