Annonce
Viborg

Vesterby: Rapport om p-kælder afgør kommunens videre ageren

Skal betonkvaliteten ved hotelbyggeriet også undersøges nærmere. Det vil redegørelsen om p-kælderen i banebyen medvirke til at afgøre. Arkivfoto: Morten Pedersen
Hvis redegørelsen fra Bach Gruppen viser, at ikke alt er, som det skal være i p-kælderen, vil det kunne betyde en mere aktiv og opsøgende kontrol fra kommunal side.
Annonce

Viborg: Først når rapporten om p-kælderen på Vilhelm Ehlerts Allé foreligger i midten af næste uge, vil kommunen tage stilling til, om man eventuelt vil være mere opsøgende i forhold til andre Bach-byggerier i Viborg - for eksempel det nye hotel ved Tinghallen.

- Vi tager det en dag ad gangen. Det er jo klart, at vi skal reagere på de oplysninger, vi bliver bekendt med via pressen, og derfor har vi bedt Bach Gruppen om dokumentation for, at alt er, som det skal være, i p-kælderen i banebyen, men på nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at se på andre byggerier, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Han vil dog ikke afvise, at der kan blive tale om, at man vil se andre Bach-byggerier efter i sømmene i den nærmeste fremtid.

- Nu afventer vi redegørelsen fra Bach Gruppen, men det er klart, at hvis det viser sig, at der er hold i de anklager, der er blevet fremført, så har vi en ny situation, og så må vi reagere ud fra den. Det kan betyde, at vi vil blive mere opsøgende, men det afhænger som sagt af, hvad redegørelsen viser, siger Johannes Vesterby.

Annonce

Dialog om hotelbyggeri

Et af de mere markante Viborg-byggerier, Bach Gruppen i øjeblikket står bag, er det 12 etager høje hotel ved Tinghallen, som efter planen skal stå færdigt 1. april.

Det hotel skal drives af hotelkoncernen Familien Bühlmann, og ifølge bygge-fagbladet Licitationen er Familien Bühlmann i dialog med Bach Gruppen om byggeriet, som - ifølge Bach Gruppen - følger alle gængse standarder for den slags byggerier.

Ifølge den oprindelige udgave af artiklen i Licitation havde Bach Gruppen lovet Familien Bühlmann en rapport om den beton, der er blevet brugt til byggeriet, hvilket Licitationen citerede direktør Danni Bühlmann for.


Nu afventer vi redegørelsen fra Bach Gruppen, men det er klart, at hvis det viser sig, at der er hold i de anklager, der er blevet fremført, så har vi en ny situation, og så må vi reagere ud fra den.

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg


Han - Danni Bühlmann - har senere til Licitationen tilføjet, at brugen af ordet "rapport" kan være misvisende, da der ikke er tale om en formel rapport i en "bestemt industristandard".

Folkebladet har henvendt sig til familien Bühlmann for at få uddybet, hvad dialogen med Bach Gruppen handler om, men de er ikke vendt tilbage.

Folkebladet har også bedt Bach Gruppen besvare, om der laves en rapport om hotellets beton. Vi har fra Bach Gruppens kommunikationsbureau, Geelmuyden Kiese, fået det svar, at det gør der ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce