Annonce
Viborg

Vesterby: Rapport om p-kælder afgør kommunens videre ageren

Skal betonkvaliteten ved hotelbyggeriet også undersøges nærmere. Det vil redegørelsen om p-kælderen i banebyen medvirke til at afgøre. Arkivfoto: Morten Pedersen
Hvis redegørelsen fra Bach Gruppen viser, at ikke alt er, som det skal være i p-kælderen, vil det kunne betyde en mere aktiv og opsøgende kontrol fra kommunal side.

Viborg: Først når rapporten om p-kælderen på Vilhelm Ehlerts Allé foreligger i midten af næste uge, vil kommunen tage stilling til, om man eventuelt vil være mere opsøgende i forhold til andre Bach-byggerier i Viborg - for eksempel det nye hotel ved Tinghallen.

- Vi tager det en dag ad gangen. Det er jo klart, at vi skal reagere på de oplysninger, vi bliver bekendt med via pressen, og derfor har vi bedt Bach Gruppen om dokumentation for, at alt er, som det skal være, i p-kælderen i banebyen, men på nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at se på andre byggerier, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Han vil dog ikke afvise, at der kan blive tale om, at man vil se andre Bach-byggerier efter i sømmene i den nærmeste fremtid.

Annonce

- Nu afventer vi redegørelsen fra Bach Gruppen, men det er klart, at hvis det viser sig, at der er hold i de anklager, der er blevet fremført, så har vi en ny situation, og så må vi reagere ud fra den. Det kan betyde, at vi vil blive mere opsøgende, men det afhænger som sagt af, hvad redegørelsen viser, siger Johannes Vesterby.

Dialog om hotelbyggeri

Et af de mere markante Viborg-byggerier, Bach Gruppen i øjeblikket står bag, er det 12 etager høje hotel ved Tinghallen, som efter planen skal stå færdigt 1. april.

Det hotel skal drives af hotelkoncernen Familien Bühlmann, og ifølge bygge-fagbladet Licitationen er Familien Bühlmann i dialog med Bach Gruppen om byggeriet, som - ifølge Bach Gruppen - følger alle gængse standarder for den slags byggerier.

Ifølge den oprindelige udgave af artiklen i Licitation havde Bach Gruppen lovet Familien Bühlmann en rapport om den beton, der er blevet brugt til byggeriet, hvilket Licitationen citerede direktør Danni Bühlmann for.


Nu afventer vi redegørelsen fra Bach Gruppen, men det er klart, at hvis det viser sig, at der er hold i de anklager, der er blevet fremført, så har vi en ny situation, og så må vi reagere ud fra den.

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg


Han - Danni Bühlmann - har senere til Licitationen tilføjet, at brugen af ordet "rapport" kan være misvisende, da der ikke er tale om en formel rapport i en "bestemt industristandard".

Folkebladet har henvendt sig til familien Bühlmann for at få uddybet, hvad dialogen med Bach Gruppen handler om, men de er ikke vendt tilbage.

Folkebladet har også bedt Bach Gruppen besvare, om der laves en rapport om hotellets beton. Vi har fra Bach Gruppens kommunikationsbureau, Geelmuyden Kiese, fået det svar, at det gør der ikke.

Annonce
Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Borgerne har fået ny GPS: Anja kan forklare sammenhængen og vise vej i det kommunale system

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Rundt om Viborg

Lokal herregård lukker dørene op for gæster: Enestående mulighed for et besøg

Viborg

Viborgs vandrette elevator er snart på skinner igen

Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Annonce