Annonce
Sport

Viborg HK-træner efter sejr i slutspil: Vi er på rette kurs - vi skal bare vinde en udekamp

Der var masser at klappe af for Jakob Vestergaard. Foto: Johnny Pedersen
Viborg HK-træner Jakob Vestergaard var glad og lettet efter VHK's sejr over Aarhus United. Han uddelte roser til sin målvogter og holdet foran hende.

Håndbold: Der var en verden til forskel på den udgave af Viborg HK, som sidste uge tabte på Falster mod NFH, og det VHK-hold som tirsdag aften bankede Aarhus United med 30-15 i Vibocold Arena.

Den følelse stod VHK-træner Jakob Vestergaard også med, da han efter kampen skulle forklare, hvorfor især VHK-defensiven fungerede så meget bedre.

- Sidst ramte vi bunden med vores forsvarsspil, og i dag ramte vi tæt på vores topniveau. Anna (Kristensen, målvogter, red.) og hele defensiven brændte jo en virkelig god kamp af. Der var en helt anden tænding i dag, så jeg er en glad og lettet træner, sagde Jakob Vestergaard.

Han mener dog ikke, at hans mandskab med samme koncentrerede indsats i næste kamp mod Odense Håndbold nødvendigvis er sikret en sejr.

- Vi vidste på forhånd, at NFH ville være en svær opgave. Men der var stor forskel på, hvilket udtryk vi havde i dag i forhold til sidst.

De fik lukket af i VHK-forsvaret. Foto: Johnny Pedersen

- Odense kan vende ligeså stærkt tilbage, som vi selv gjorde. Det er et helt anderledes hold end Aarhus, så jeg håber, at vi kan lægge et ekstra niveau på, når vi møder dem. Vores udgangspunkt er jo egentlig det samme, som det var, da vi startede slutspillet. Der sagde jeg til spillerne, at vi skal vinde vores hjemmekampe og så vinde en enkelt udekamp. Så i den forstand er vi jo på rette kurs, sagde Jakob Vestergaard.

Annonce

- Fedt at være målvogter i aften

Kampen i tal

Viborg HK - Aarhus United 30-15 (18-6)

Håndboldligaen, kvinder, anden slutspilskamp

Mål for Viborg HK: Kristina Jørgensen 9, Line Haugsted 5, Ida Marie Dahl 5, Maria Fisker 3, Thilde Frandsen 1, Carin Strömberg 1, Moa Högdahl 1, Laura Damgaard 1, Madeleine Östlund 1, Marianne Haugsted 1, Laura Holm Andersen 1, Anna Kristensen 1

Udvisninger: VHK 3, Aarhus United 1

Dommere: Karina Christiansen og Line Hesseldahl Hansen

Også dagens heltinde i skysovs var tilfreds efter kampen. VHK's unge målvogter Anna Kristensen sluttede kampen med en redningsprocent på 53. Hun tilskrev efter kampen sit forsvar store dele af æren.

- Det var mega fedt at være målvogter i aften. Det var jo en helt anden oplevelse end på Falster, hvor alt bare gik ind. Jeg følte, at selvom jeg havde mange redninger, så var stort set alle deres afslutninger også under pres. Så det var en holdindsats, at vi fik holdt dem fra at lave flere mål, sagde Anna Kristensen.

Anna Kristensen fik masser af ros i VHK-målet. Foto: Johnny Pedersen

Hun fortalte også, at hun sendte sin målstolpe en venlig tanke.

- Den var også til hjælp i dag. Nogle gange er marginalerne med en, og nogle gange er de imod en. I dag havde vi dem med os, sagde Anna Kristensen.

Med sejren er VHK for alvor tilbage i sin slutspilspulje, hvor holdet formentlig kommer ud af anden spillerunde på andenpladsen.

- Det var virkelig vigtigt for os at vise, at det, vi præsterede sidst - det var ikke vores niveau. Det viser meget om, hvordan vi er som hold, og hvad vi står for, at vi vendte så stærkt tilbage. Så nu er vi glade, sagde Anna Kristensen umiddelbart efter kampen.


Det var virkelig vigtigt for os at vise, at det, vi præsterede sidst - det var ikke vores niveau. Det viser meget om, hvordan vi er som hold, og hvad vi står for, at vi vendte så stærkt tilbage. Så nu er vi glade.

Anna Kristensen


Hun fortalte yderligere, at hun ikke ser det som nogen fordel, at spillerne har haft længere tid sammen efter landsholdssamlingen, inden de møder Odense Håndbold.

- Nej, det synes jeg ikke, det er. Altså vi var jo mere eller mindre afsted sammen med landsholdet allesammen.

Med sejren satte VHK'erne sig på førstepladsen i slutspilsgruppen med tre point - et af pointene havde de med over fra grundspillet. Odense og NFH møder først hinanden på torsdag, hvor det vil være muligt for et af holdene at erobre førstepladsen fra VHK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Annonce