Annonce
Viborg HK

Vestergaard inden topkamp: Team Esbjerg er blandt Europas bedste

Der venter en stor opgave for Jakob Vestergaard og kompagni, når Team Esbjerg kommer forbi. Foto: Morten Pedersen
Der står topkamp på menuen, når Team Esbjerg onsdag gæster Vibocold Arena. Vestjyderne har indtil videre ryddet bordet i dameligaen, og VHK-træner, Jakob Vestergaard, har også stor respekt for den kompetente modstander, som han betegner som værende et af Europas bedste håndboldhold.

Viborg: Onsdag aften svinger dameligaens førerhold, Team Esbjerg, forbi Vibocold Arena, hvor holdet skal forsøge at tage ottende ligasejr på stribe. Vestjyderne har indledt sæsonen med syv sejre i syv kampe, og krydret med et par Champions League-opgør på højt håndboldniveau er det en modstander i højt gear, som Viborg HK skal op i mod.

Og der er selvsagt stor respekt for de forsvarende danmarksmestre i VHK-lejren. Selv kommer de grønblusede med en glimrende kamp frisk i erindringen, da København i sidste uge fik smæk på eget gulv, men onsdagens opgør er - trods alt - mod en modstander af en anden kaliber.

- Det er et af Europas bedste hold. Det siger sig selv, at det er en stor mundfuld. De er godt kørende, og de er gode på alle parametre. Forsvarsmæssigt kan de dække både 6-0 og 5-1, og Rikke Poulsen har stået fint for dem indtil videre. De løber stærkt, når de har bolden, og de har en masse individualister men også store kollektive kompetencer angrebsmæssigt, siger VHK-træner Jakob Vestergaard forud for opgøret.

Nøglen til viborgensisk succes ligger i forsvaret, og det er da også her, at Jakob Vestergaard lægger sit hovedfokus, når en succesformel skal stykkes sammen.

- Vi kigger på det, vi selv er gode til. Nemlig at dække godt op og finde en base i det. I København fik vi lov til at løbe og lave de gode kontrascoringer, og det er noget af det, vi vil igen, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

Europa-kampe giver Esbjerg-fordel

Esbjerg tager som dansk mester del i Champions Leagues gruppespil, og lige nu er holdet inde i en periode, hvor der er kampe hver tredje dag. I lørdags var Team Esbjerg en tur i Polen, mens der igen på lørdag venter endnu et stort Europa-opgør. Til sammenligning har VHK haft en uges kamppause, men det er ingen fordel for Jakob Vestergaards grønklædte armé.

- Det er en kæmpe fordel for dem, at de spiller europæisk. De kommer med en hårdhed, de er vant til at spille mange kampe, og så bliver de bare godt spillet sammen, siger cheftræneren, som på trods af den åbenlyse underdog-rolle forventer et tæt og intenst onsdagsknald.

- Jeg forventer et tæt opgør, og så bliver spørgsmålet, om vi kan holde skruen i vandet til sidst. Vi skal dække godt op og løbe kontraerne, og vi skal have flere redninger end dem. Angrebsmæssigt har de nogle større individualister end os, så vi skal have nogle af de kollektive dyder til at fungere, hvis vi skal have en chance.

Der er kampstart klokken 19.00, og du kan følge opgøret på vores liveblog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce