Annonce
Viborg

Vestre Skole får en overhaling: - Vi ved jo ikke lige, hvad man kan få for 17 millioner kroner

Vestre Skole fylder snart 90 år. Nu skal den renoveres for 17 millioner kroner. Arkivfoto.
Om ganske få år fylder Vestre Skole på A.S. Ørsteds Vej 90 år. Bygningen er solid som det norske grundfjeld, men en renovering er tiltrængt og længe ønsket.
Annonce

Viborg: Over de kommende tre år skal Vestre Skole på A.S. Ørsteds Vej have en tiltrængt overhaling. Skolen fylder i midten af indeværende årti 90 år, og selvom den er solid som granit, har tusindvis af elever gennem de mange år naturligvis sat sig sine spor.

Viborg Kommune lavede for år tilbage såkaldte helhedsplaner for samtlige skoler, og det var ikke småpenge, der blev sat af.

Den kommende renovering af Vestre Skole er et led i disse planer, og i løbet af de næste tre år skal der bruges 17 millioner kroner på skolen.

- Vi glæder os meget til at komme i gang. Man kan vist godt tillade sig at sige, at renoveringen er længe ventet og tiltrængt, siger skoleleder Christian Madsen.

Hvordan de 17 millioner kroner præcist skal bruges, ved skolen endnu ikke. Drømme og ideer skal i løbet af de kommende måneder drøftes med rådgivere.

- Vi ved jo ikke lige, hvad man kan få for 17 millioner kroner. Vi vil rigtig gerne, hvis man på en eller anden måde kan få skolen til at hænge bedre sammen, og så ønsker vi at bruge vores mange kvadratmeter bedre. Vi har helt sikkert mange, der bliver brugt for ringe, siger skolelederen.

Det ligger fast, at nogle af faglokalerne skal have en ordentlig omgang, og det er ikke gratis.

Skolelederen har også et ønske om at få nulte årgang flyttet væk fra tagetagen, men hvordan, det lige skal ordnes i praksis, vides endnu ikke.

- Heldigvis er alle vores almindelige undervisningslokaler helt nyrenoverede med nye lofter og så videre. Alle gardiner, der var 35 år gamle, er pillet ned og erstattet af nye, så her er vi i mål, fortæller Christian Madsen.

Skolen har cirka 550 elever fordelt på klassetrinnene nulte til niende. Skolen får elever fra Finderuphøj Skole, når disse har afsluttet sjette klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce