Annonce
Sport

VFF-back var tvunget til pause: - Ellers kunne det være blevet noget rigtig rod

Christian Sørensen er igen klar til at træde ind i startopstillingen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Christian Sørensen fik en nødvendig pause mod Skive. Nu er han klar til at give den gas mod HB Køge, som han kalder for et bøvlet hold at møde.
Annonce

Fodbold: Det hårde kampprogram slider på spillerne, og i onsdagens kamp mod Skive IK fik Christian Sørensen en pause. Han var hverken på banen eller bænken - men på tribunen.

Og pausen var tiltrængt.

- Jeg var ved at være lidt brugt, for jeg har spillet mange minutter i mange kampe, og kampene har ligget tæt. Jeg kunne godt mærke i hele kroppen - men især i baglårene - at hvis jeg skulle have en pause, så skulle det være nu. Ellers kunne det godt være blevet noget rigtig rod med flere ugers pause, og den chance var vi ikke villige til at tage, siger Christian Sørensen.

Dermed ikke sagt, at det var en nem beslutning, for som fodboldspiller vil man altid gerne være på banen.

- Jeg vil gerne spille alle kampe, for jeg er inde i en rigtig god udvikling i min omskoling til venstre back. Men det var den rigtige beslutning, selv om den ikke var nem. Jeg er glad for, at jeg sammen med trænerteamet kunne blive enige om, at det var det helt rigtige at gøre, og set i bagklogskabens lys var det jo godt givet ud, når vi alligevel kunne få de tre point, siger Christian Sørensen.

Han trænede fredag formiddag sammen med holdkammeraterne frem mod lørdagskampen mod HB Køge, og han kunne sagtens mærke, at han ikke havde en kamp i benene.


Desværre er det sådan, at hver gang vi spiller igen tre dage efter en kamp, så har vores modstander haft enten én eller to flere hviledage end os

Jacob Neestrup


- Det er lang tid siden, at jeg har været så frisk til en træning. Op til de andre kampe efter den lange pause har det bare handlet om at restituere, og jeg er først blevet frisk, når vi har ramt kampdagen. Jeg er heller ikke 18 år længere, så jeg kan godt mærke en kamp, når jeg vågner om morgenen, siger Christian Sørensen.

Annonce

Et bøvlet hold

Christian Sørensen og kompagni har endnu ikke fået skovlen under HB Køge i denne sæson, men lørdag kommer mulighed nummer tre.

- Køge er et bøvlet hold at møde. Det kan vi ikke komme udenom. Det er et hold med meget rutine, som har fået en træner (Auri Skarbalius, red.), der har skabt struktur. Det er et godt organiseret hold, så vi skal flytte bolden hurtigt, så vi kan få Køge-spillerne ud at løbe.

- Derudover skal vi tage chancen, når den kommer - for eksempel ved at køre en omstilling, når de lige har gjort det, så vi kan fange dem med mange folk foran bolden. Det bliver vigtigt at slå kapital af det, siger Christian Sørensen.

Annonce

Mindre tid til hvile

VFF-træner Jacob Neestrup forventer en meget lige kamp mod Køge, hvor hjemmeholdet skal have respekt for, at det kun vil være tre dage siden, at man mødte Skive.

- Desværre er det sådan, at hver gang vi spiller igen tre dage efter en kamp, så har vores modstander haft enten én eller to flere hviledage end os.

- Vi bliver også nødt til at have respekt for, at der er en temperatur, som gør, at vi i perioder skal hvile lidt mere både med og uden bold, og så bliver det vigtigt, at vi ikke gør banen "alt for stor". Vi skal have et kompakt Viborg-hold, så Køge ikke kan lukrere på individuelle kvaliteter, og så skal vi kunne eksplodere i presspil på de helt rigtige tidspunkter, siger Jacob Neestrup.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce