Annonce
Sport

VFF-direktør forklarer hvorfor Jesper Larsen blev fyret

VFF-direktør Morten Jensen uddyber, hvad der ligger til grund for fyringen af sportschef Jesper Larsen.

Viborg FF's ledelse og bestyrelse er nået frem til, at Jesper Larsen ikke har vist sig at være manden, som kan sikre, at VFF udvikler sig til at blive en fast bestanddel af Superligaen.

Annonce

Viborg: Viborg FF stopper samarbejdet med sportschef Jesper Larsen.

Den meddelelse kom ud torsdag morgen. Det er bestyrelsen og direktør Morten Jensen, der i den løbende evaluering er nået frem til, at Jesper Larsen ikke var manden, som kunne være med til at sikre, at VFF på sigt bliver en etableret del af Superligaen.

Jesper Larsen blev ellers præsenteret som en ønske-ansættelse, da han i sommeren 2017 blev præsenteret som ny sportschef i klubben.

Hvad har gjort, at I stopper samarbejdet med ham halvandet år efter, at han var en ønske-ansættelse?

- Vi prøver i alle vores ansættelser at være så grundige som muligt. Vi prøver at skabe klarhed over, hvor vi sammen skal hen. Men det er først i det øjeblik, at man sætter sig sammen og skal have en dagligdag til at fungere, at man kommer dybere i forhold til hinanden. Jesper har leveret en 100 procent dedikeret indsats, men som daglig leder må jeg - sammen med bestyrelsen - hele tiden vurdere og evaluere, hvor vi er henne i forhold til den overordnede målsætning.

- På den korte bane handler det om, at vi i sommeren 2019 skal i Superligaen, mens vi derefter skal bliver der. Man kan selvfølgelig sige, at vi lige nu ligger nummer et og er godt på vej. Men der skal man huske, at der ikke er noget i vores organisation, som er et one-man-show. Det er et teamwork, hvor mange mennesker er involveret, så kunsten for os er, at vi hele tiden skal gøre teamet så stærkt som muligt. Og der har vi så taget en beslutning nu, siger Morten Jensen.

Hvad er det for nogle kompetencer, som Jesper Larsen mangler?

- I vores type virksomhed skal vi helst være meget kommunikative og åbne. Men omvendt, så synes jeg også, at vi skal have en gensidig respekt omkring den, som vi nu siger farvel til. Bevæggrundene for at stoppe samarbejdet kender Jesper til, så jeg synes ikke, at det vil være på sin plads at snakke en masse om det. Jeg vil hellere snakke om fremtiden, hvor jeg kan sige, at vi kommer til at være ambitiøse og søge efter en sportschef, som kommer til at stille os stærkere, så vi vinder flere fodboldkampe og har en stærk struktur i dagligdagen angående A-truppen og talentudviklingen.

Så der har været et eller andet, som Jesper Larsen ikke har været dygtig nok til?

- Vi har i hvert fald vurderet, at vi søger noget ekstra i forhold til at realisere vores mål om at blive etableret i Superligaen.

I har igennem en årrække skiftet sportschef en del gange. Det plejer ellers at være en post, som skal skabe kontinuitet i en klub. Hvad betyder det?

- Det kan man helt klart vende negativt. Men der er forskellige faktorer, som har gjort, at det er blevet sådan. Ole Nielsen ønskede i sin tid en ny udfordring i Randers. Vi har både dengang og nu ønsket en større kontinuitet, men fodbolden udvikler sig dag for dag. Og der kan være noget, som var godt i går, der skal være noget andet fremadrettet - og det har været vores konklusion i det her tilfælde, siger direktøren.

Annonce

Ekstra dygtige for færre midler

Hvis vi skal kigge fremad, så er I i fuld gang med at lede efter en ny sportschef. Hvor langt er I med den proces?

- Vi er ikke tæt på overhovedet. Vi er i gang, men beslutningen i forhold til Jesper er stadig forholdvis frisk. Så i ordentlighedens tegn, så handler det om, at vi først skal have afviklet det, før vi kan gøre en masse nyt

Hvad skal den nye sportschef kunne, hvis I skal indfri jeres mål?

- Han skal være dygtig til at stå i front og sikre den sportslige retning, som skal til for at vi spillemæssigt, rekrutteringsmæssigt og kulturmæssigt kan gøre en forskel. Vi er ikke blandt de største klubber, så vi skal bare være ekstra dygtige og gøre det ekstra smart for færre midler. Så det siger sig selv, at det kræver ekstra faglige kompetencer, siger han.

Vi er i december. Transfervinduet åbner lige om lidt, og I står uden sportchef. Hvad kommer det til at betyde for det, som I skal gøre i januar måned?

- Der kommer selvfølgelig til at ske en overdragelsesforretning fra Jesper omkring scouting, dialog med agenter og den slags. Men vi har også en trænergruppe, mig selv og andre, som vi har tilknyttet. Så vi skal nok komme fornuftigt igennem det.

Hvordan gør I det?

- Vi har i dag et møde (torsdag), hvor vi blandt andet skal have talt netop det igennem. Der vil vi fordele opgaverne. Så det er jeg rimelig fortrøstningsfuld omkring, siger Morten Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce