Annonce
Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Morten Jensen kalder det forfærdeligt at afvikle kampe uden tilskuere - men det giver trods alt en sportslig korrekt afslutning på sæsonen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Viborg FF's direktør Morten Jensen er glad for, at det stadig er muligt at få afviklet sæsonen på sportslig korrekt vis, men erkender, at der kommer til at mangle noget ved kampe uden tilskuere.
Annonce

Viborg: Fodboldsæsonen ånder endnu.

Divisionforeningen slog tirsdag fast, at det fortsat er planen at få afviklet den resterende del i sæsonen i tidsrummet fra slutningen af maj til slutningen af juli - dog med den tilføjelse, at det nu står klart, at det bliver uden tilskuere på lægterne.

Dermed er det stadig muligt, at VFF kommer i aktion og får en chance for at indhente Vejle på den oprykningsgivende førsteplads.

- Fodbolden bygger på, at vi kan afvikle turneringerne på korrekt vis. Så det har hele tiden og er stadig et hovedtema for os. Og både Divisionsforeningen og klubberne er enige om, at det er det, som vi skal arbejde på - og så må vi sørge for at være så dygtige, at vi kan regulere afviklingen af kampe i forhold til de vilkår, der er, siger VFF-direktør Morten Jensen.

Han peger på, at flytningen af sommerens EM har åbnet for en mulighed for at forskyde afviklingen af de danske turneringer, og han mener, at alle de scenarier, som Divisionsforeningen har offentliggjort er brugbare.

- Vi kan få afviklet de 13 kampe, som vi har tilbage, hvis vi er fleksible overfor hinanden. Det giver os den sportsligt korrekte afvikling, som er altafgørende, og det er mere afgørende end at vi hænger os i om vi kan spille hver tredje dag eller ej, siger Morten Jensen.

Det vil Divisionsforeningen

Planen er fortsat at få afviklet alle kampe i Superligaen, 1. division og pokalturneringen.

Det er tanken, at alle klubber skal have tid til genopbygge fysikken og træne sammen inden kampene begynder igen.

Alle kampe i den aktuelle sæson afvikles uden tilskuere.

Plan A er, at den første spillerunde kan afvikles den 17. maj. Plan B er, at første spillerunde er den 24. maj. Plan C, at første spillerunde er den 31. maj.

Uanset hvilken plan, der vælges kommer turneringen til at strække sig ind i juli.

Sæsonen 2020/2021 skal først begynde til september.

Annonce

Kommer til at mangle fællesskabet

Der er dog en bagside af medaljen.

Hvis det lykkes af afvikle kampe fra slutningen af maj til slutningen af juli vil kampene blive spillet uden publikum på stadion, da det først er fra september, at der ventes at blive åbnet for så store forsamlinger af mennesker.

- Det er da en forfærdelig situation. Vi er nogle, der er så heldige at få lov til at arbejde med vores lidenskab som en del af VFF - og det betyder bare rigtig meget for os, at vi har mange mennesker til vores kampe på Energi Viborg Arena.

- Fællesskabet, hvor vi er sammen om noget og glade når vi finder eller det omvendte når vi taber, er et vigtigt element af at afvikle sportskampe - og det mister vi på den her måde.

- Men når det er sagt, så må vi bare forholde os til, at der i den aktuelle situation er en masse sundhedsmæssige ting, som gør sig gældende, og de må sættes over alt andet lige nu, siger direktøren, som erkender, at det går udover det produkt, som VFF kan levere til sine samarbejdspartnere.

- Det gælder alle brancher, at det er et problem, at vi ikke kan levere det, som vi har solgt. Lige nu kan vi kun forholde os til det, og så må vi gå i tænkeboks og finde ud af om vi kan give en anderledes værdiskabelse til de mennesker, som vi ikke kan levere vores primære produkt til, siger han.

Det er endnu for kompliceret at regne ud, hvad det vil koste økonomisk at afvikle kampe uden tilskuere, da der formentlig også kan være regler om kompensation og flere andre ubekendte, som kan komme i spil.

Kan kampene blive afviklet vil klubberne få udbetalt tv-penge, så der vil også komme indtægter ved at spille sæsonen færdig.

- Vi kan kun håbe på en god forståelse og sympati fra de fans, partnere og sæsonkortholdere, som plejer at være en del af vores kampe. Vi er i en force majeure-situation, og vi vil gøre vores ypperste på at levere andre produkter end det, som vi normalt kan levere, siger Morten Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce