Annonce
Viborg FF

VFF havde Silkeborg i knæ - men status quo i toppen efter uafgjort i topkamp

Simon Trier var centrum i en central situation, som endte med at vende kampen på hovedet. Dommeren vurderede en berøring som en tilbagelægning, hvilket førte til Silkeborgs reduceringsmål. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Viborg FF havde i den grad Silkeborg IF på hælene, men en dommerfejl hjalp Silkeborg i gang, og hjemmeholdet fik vendt 0-2 til 2-2.
Annonce

Silkeborg: I en fantastisk flot kulisse på et udsolgt Jysk Park i Silkeborg ramlede de to tophold i 1. division, Silkeborg IF og Viborg FF, sammen tirsdag aften.

Viborg FF dominerede første halvleg og var foran 2-0, men det lykkedes for Silkeborg at komme tilbage og sikre sig 2-2.

Det blev en hæsblæsende første halvleg, som Viborg FF langt hen ad vejen styrede totalt. Gæsterne arbejdede flot sammen som en enhed og udnyttede, at Silkeborgs markeringer var meget løse.

Allerede efter et par minutter stod Jeff Mensah helt fri i venstre side af feltet. Christian Sivebæk fandt ham, men Mensah skød i sidenettet.

VFF fortsatte med at presse på og fik hjørnespark efter 10 minutter. Der opstod klumpspil i feltet, inden Mikkel Knudsen kom til og kanonerede bolden på overliggeren. Jeppe Grønning reagerede lynsnart, kom først på returen og prikkede bolden i nettet for næsen af Silkeborgs målmand, Oscar Hedvall.

Efter 1-0-målet var Silkeborg tydeligt rystet. Tre minutter efter Grønnings åbningstræffer fik en veloplagt Christian Sivebæk plads i højresiden. Han fingerede en dribling, men afleverede i stedet fladt til Mikkel Agger, som timede sit løb perfekt i feltet og sparkede Viborg FF foran med 2-0.

Silkeborg kom bedre med mod slutningen af første halvleg, men det var stadig gæsterne, som var i kontrol.

Fem minutter før pausen blev det dog rigtig farligt foran VFF’s mål. Jeppe Okkels tog et smart træk i venstre side og fyrede løs, men Ingvar Jónsson hev en klasseredning frem. Bolden fløj herefter hen på Simon Trier, som ikke kunne nå at flytte sig. Ingvar Jónsson samlede bolden op, og dommeren dømte indirekte frispark til Silkeborg.

VFF’erne protesterede forståeligt højlydt, men lige meget hjalp det, og kort efter tordnede Ronnie Schwartz bolden op i nettaget. Silkeborg var pludselig med i kampen igen, og stillingen ved pausen var 2-1 til gæsterne.

Steffen Højer og kompagni var frustrerede over, at et blot blev til et enkelt point i en kamp, hvor VFF ellers var ovenpå. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Viborg FF fik den værst tænkelig begyndelse på anden halvleg. Svenn Crone tørrede Jeff Mensah i højre side, og inde foran mål stod ”plaffeministeren” Ronnie Schwartz klar til at sende bolden i nettet til 2-2.

Resten af anden halvleg blev en hårdt fight, hvor spillerne gav alt i nærkampene. Det kneb dog med at komme frem til de store chancer, selv om begge hold tydeligvis gik efter sejren.

Steffen Højer sendte både Oliver Thychosen, Nicklas Røjkjær og Morten Beck i aktion i et forsøg på at sætte pres på Silkeborg, og i det 90. minut fik gæsterne den gyldne mulighed.

Nicklas Røjkjær så hullet og fandt Mikkel Knudsen indenom. Knudsen skar ind i feltet og havde masser af tid til at kigge op, men bolden nåede akkurat ikke hen til Albers, som ellers kastede sig for at nå frem til den.

Dermed sluttede det hele 2-2 på Jysk Park i Silkeborg foran 9117 tilskuere.

Silkeborg IF – Viborg FF 2-2 (1-2)

Mål: 0-1 Jeppe Grønning (10.), 0-2 Mikkel Agger (13.), 1-2 Ronnie Schwartz (40.), 2-2 Ronnie Schwartz (49.) VFF’s startopstilling: Ingvar Jónsson – Mikkel Knudsen, Nikko Boxall, Simon Trier, Alexander Fischer – Christian Sivebæk, Jeppe Grønning, Frederik Brandhof, Jeff Mensah – Andreas Albers, Mikkel Agger

Udskiftninger: Oliver Thychosen for Jeff Mensah (71.), Nicklas Røjkjær for Christian Sivebæk (78.), Morten Beck for Mikkel Agger (83.)

Gule kort (VFF): Alexander Fischer, Jeppe Grønning, Christian Sivebæk

Tilskuertal: 9117

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Viborg

En rigtig dum Aarhus-historie

Sport

Mål, mål, mål, mål: Kløvergrøn offensiv sprudlede på ny

Annonce