Annonce
Viborg FF

VFF jubler over udsigt til fyldt stadion: - Vores fans kan få det til at koge

Fra den 1. august kan superliga-klubberne atter få lov til at åbne portene på vid gab. Alle siddepladser må besættes, og derfor kan Viborg FF potentielt byde i omegnen af 10.000 tilskuere velkommen, når juli glider over i august. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Fra den 1. august kan landets fodboldklubber tillade sig at lukke tilskuere ind på samtlige siddepladser. Det vækker glæde i Viborg FF, som ser frem til at få knald på Energi Viborg Arena, når Superliga-bolden begynder at rulle.

Fodbold: Ikke siden den 28. februar 2020, hvor Viborg FF spillede 1-1 mod Hvidovre på en råkold aften i domkirkebyen, har der været fuld adgang for tilskuere på stadion.

Det bliver der heller ikke, når corona-restriktionerne lempes den 1. august - men næsten.

Kulturministeriet har nemlig bekræftet over for Ritzau, at de danske fodboldklubber må byde tilskuere velkommen på samtlige siddepladser på stadion, når juli glider over i august. Det sker som et led i den genåbningsaftale, som regeringen og et flertal af Folketingets partier blev enige om natten til torsdag.

Annonce

- Helt generelt er det rigtig godt for samfundet og for os som fodboldklub. Vi er sat i verden for at bringe mennesker sammen til klubbens arrangementer og kampe, så vi er glade for, at det kan lade sig gøre igen, siger VFF-direktør, Morten Jensen.


Især dem bag det ene mål har hjulpet os gevaldigt, selvom der har været restriktioner. De har båret os frem. Især i den famøse anden halvleg mod Silkeborg. Jeg glæder mig til, at vi kan få det udnyttet maksimalt, og jeg vil gerne appellere til, at hele stadion følger samme stil som hardcore-supporterne bag mål. Hvis alle gør det, kan vi holde en voldsom fest, hver gang vi spiller hjemme.

Lars Friis, cheftræner i Viborg FF


VFF åbner superliga-sæsonen ude mod FC Nordsjælland to uger forinden, mens klubbens første hjemmekamp er programsat til at foregå i netop den weekend, hvor restriktionerne lempes.

Der er dog en mulighed for, at kampen, som er mod ærkerivalerne fra FC Midtjylland, skal spilles dagen inden lempelserne - altså den 31. juli.

Det er nok sæsonens største kassekamp. Kan det tænkes, at I vil slå et slag for at få den kamp spillet tidligst den 1. august?

- Det har jeg ikke nogen holdning til endnu. Lad os se, hvad der kommer fra officielt hold, og så tager vi den derfra, meddeler Morten Jensen.

Stadion skal koge

VFF-træner Lars Friis har endnu ikke stået i spidsen for sit mandskab for fyldte tribuner. Alligevel har de trofaste kløverfans gjort stort indtryk på den tidligere AGF-assistent, som tror på, at en pakket Energi Viborg Arena vil give holdet vinger.

- Vi har allerede set, hvad vores fans kan gøre for det her hold, når vi har haft 3600 af dem på stadion. Hvad kan de så ikke gøre, når der er 10.000? Det bliver en massiv hjælp for os, siger Lars Friis, inden han fortsætter:

- Især dem bag det ene mål har hjulpet os gevaldigt, selvom der har været restriktioner. De har båret os frem. Især i den famøse anden halvleg mod Silkeborg i foråret. Jeg glæder mig til, at vi kan få det udnyttet maksimalt, og jeg vil gerne appellere til, at hele stadion følger samme stil som hardcore-supporterne bag mål. Hvis alle gør det, kan vi holde en voldsom fest, hver gang vi spiller hjemme, lyder opfordringen.

Viborg FF-cheftræner Lars Friis ser frem til endelig at få den fulde oplevelse på Energi Viborg Arena. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Lars Friis' trup består af en del unge spillere, som aldrig har gjort sig på superliga-niveau og dermed ikke har oplevet det tryk, som et fyldt og tætpakket stadion kan lægge.

Det tager han dog med ophøjet ro, og han er tilmed overbevist om, at Energi Viborg Arena bliver ét af de superliga-stadioner, hvor modstanderne for alvor kan brænde sig.

- I dansk fodbold er der mange stadioner, hvor der kommer mange tilskuere, men hvor det ikke koger på lægterne. Men jeg vil påstå, at vi har ét af de stadioner, hvor det virkelig kan koge. Og det betyder alt. Det kan give os den ekstra power, som vi får brug for i Superligaen.

- Derudover er jeg sikker på, at mit Viborg-hold ikke decimeres af, at vi kommer under tryk af fans på udebane. Vi har en kanon trup, hvor alle er gode til at hjælpe hinanden, siger han.

Annonce

Perfekt timing

Dem, som givetvist glæder sig allermest, er VFF-fansene. Det er længe siden, at de har kunnet nyde den fulde stadionoplevelse, og så er det tilmed ved at være længe siden, at de har råbt de grønblusede an i landets bedste fodboldrække.

Og såfremt kampen mod FC Midtjylland programsættes tidligst den 1. august, kan timingen for genåbningen næppe være bedre.

- Vi er endelig tilbage i det fineste selskab, og så kan vi samtidig se frem til et fyldt stadion. Det er jo helt perfekt, siger VFF-fan Michael Kisum Bak, som har fulgt kløverklubben i godt 50 år.

Michael Kisum Bak har været på stadion flere gange, mens der har været restriktioner, og selvom flere end 3000 supportere har haft tilladelse til at se bold i løbet af foråret, så har det ikke føltes helt rigtigt.

- Jeg er kommet på stadion igennem mange år, og så står man jo ofte med de samme fans. Den del har bare ikke været mulig, men jeg håber, at vi til august kan få lov til at sidde eller stå på de pladser, som vi plejer, siger den trofaste fan, som drømmer om en fyldt Energi Viborg Arena, når FC Midtjylland kommer på besøg om lidt mere end halvanden måned.

- Jeg håber på et tætpakket stadion med både grønne og vestjyske fans. Det her opgør betyder alt for de unge drenge på sydtribunen, men også for mange af os lidt ældre VFF-fans. Jeg glæder mig til at køre ulveungerne over på tribunen og give dem kamp til stregen på banen, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce