Annonce
Sport

VFF-lejren jubler over moral: - Deres mål gjorde os gode

Der var en masse at smile af for Mikkel Agger og resten af VFF-mandskabet, som lørdag eftermiddag nedlagde HB Køge. Foto: Johnny Pedersen
Viborg FF's evne til at komme igen ovenpå HB Køges scoringer var det slående punkt, da VFF-lejren efter lørdagens kamp satte ord på 4-2 sejren.
Annonce

Fodbold: Der var ikke langt mellem de brede smil på Energi Viborg Arena, da Viborg FF nedlagde gæsterne fra HB Køge med 4-2 i 1.divisionens 27. spillerunde.

Men i løbet af kampen var de kløvergrønne flere gange på hælene. HB Køge var dominerende i store dele af første halvleg, men VFF formåede at løfte sig i perioderne efter sjællændernes to udlignende scoringer, og det var det, som fyldte mest blandt spillere og træner efter kampen.

- Jeg er stolt af, at drengene responderede så godt på de to mål. Det var efter HB Køges scoringer, at vi blev bedre, og det er vi meget tilfredse med, sagde VFF-træner Jacob Neestrup.

Han bakkes op af Mikkel Agger, som i øvrigt var særdeles kampafgørende med scoringer til både 1-0 og 2-1.

Kampen i tal

Viborg FF - HB Køge 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Mikkel Agger (22.), 1-1 Martin Koch Helsted (40.), 2-1 Mikkel Agger (44.), 2-2 Jubril Adedeji (53.), 3-2 Jakob Bonde (75.), 4-2 Shelove Achelus (77.)

Advarsler VFF: Mads Aaquist, Mikkel Agger, Frans Putros

Advarsler HB Køge: Magnus Häuser

VFF's opstilling: Brandon Austin - Frans Putros (Mikkel Knudsen 63.), Lars Kramer, Jakob Bonde, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Mads Aaquist (Tobias Bech 63.), Frederik Brandhof - Sofus Berger (Mads Søndergaard 74.), Christian Moses (Alassana Jatta 57.), Mikkel Agger (Shelove Achelus 74.)

- Vi viste bare, at vi har en rigtig god moral. Det var virkelig et slag i hovedet, at modstanderen blev lukket ind i kampen på grund af vores egne fejl, sagde Mikkel Agger med henvisning til de to scoringer, som kom efter henholdvis en opspilsfejl og et kluntet begået straffespark.

VFF overlod i lange perioder bolden til HB Køge, som havde store problemer med at spille sig til chancer i åbent spil.

Og det var en helt klar del af Jacob Neestrups gameplan, at presset uden bold ikke skulle sidde ligeså højt og ligeså aggressivt, som det tidligere har gjort. Her spiller det ekstremt pressede kampprogram en stor faktor.

- Vi kan ikke blive ved med at presse med den intensitet, som vi har gjort over en hel sæson. Vi bliver nødt til at finde noget ro i det andet også, så vi kan få fart i nogle omstillinger og få nogle af de nemme mål, som vi også fik i dag, forklarede træneren.

Annonce

Agger fungerer på kanten

To-måls-skytten Mikkel Agger rykkede i vinters ud på kanten fra sin ellers foretrukne position som central angriber, og den 27-årige vestjyde følte efter lørdagens kamp, at han har taget nogle skridt i den rigtige retning.


Vi kan ikke blive ved med at presse med den intensitet, som vi har gjort over en hel sæson. Vi bliver nødt til at finde noget ro i det andet også, så vi kan få fart i nogle omstillinger og få nogle af de nemme mål, som vi også fik i dag

Jacob Neestrup


- Jeg synes, at det bliver bedre og bedre derude. Der er stadig nogle ting, som jeg skal arbejde på, og det ved Jacob (Neestrup red.) også godt. Der er nogle ting, jeg fortsat skal vænne mig til, men jeg kan helt klart se nogle ting derude i forhold til inde i midten, hvor jeg ligger med to stoppere omkring mig hele tiden. På kanten får jeg mere plads, sagde Mikkel Agger efter lørdagens kamp.

Det ene af hans to mål blev skabt via kombinationer ude på hans egen kant, og det var et angreb, som forløb fuldstændig efter bogen.

- Vi fik sat det superfint op derude, og det gav mig noget frihed til at søge ind i feltet, mens de andre skulle gøre kombinationerne færdige. Det lykkedes perfekt i den situation, fortalte han.

Og Agger slog da også fast, at han fortsat skal kigge direkte mod målet, selvom han gør sig på kanten.

- Jeg skal stadig være en angribertype, selvom jeg spiller kant, fordi det er der, jeg er bedst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce