Annonce
Sport

VFF mangler anføreren - men skal dominere i anden testkamp

Jeppe Grønning bliver sparet, når Viborg FF spiller testkamp mod Kjellerup. Andre kræfter skal tage over på den centrale midtbane - blandt andre Frederik Brandhof og Emil Scheel (billedet). Arkivfoto: Morten Dueholm.

Viborg FF møder onsdag Kjellerup på udebane i årets anden testkamp. Det bliver igen uden anfører Jeppe Grønning, som bliver sparet.

Viborg: Fire dage efter sejren over superligamandskabet Vendsyssel FF drager Viborg FF onsdag til Kjellerup for at møde det lokale 2. divisionshold i årets anden træningskamp.

Viborg FF stiller med samme trup som i 3-2-sejren over Vendsyssel, og det betyder, at Jacob Dehn, Oliver Fredsted, Jeppe Grønning, Casper Gandrup, Mads Kjellerup, Mikkel Vestergaard og Christian Moses aller sidder over på grund af skader eller overbelastning.

Dermed må Viborg FF på ny undvære anfører Jeppe Grønning på den centrale midtbane, hvor det igen bliver firkløveret Emil Scheel, Frederik Brandhof, Jeff Mensah og Sebastian Mourier, som skal fordele spilletiden mellem sig.

- Havde det været en vigtig kamp om point, kunne Grønning godt have spillet, men vi skal have ham til at holde hele foråret, så derfor er han ikke med mod Kjellerup, siger Viborg FF's træner, Steffen Højer.

Han forventer, at anføreren er med, når Viborg FF den 16. februar tager til Tyskland for at møde Hamburger SV.

Annonce

- Mod Vendsyssel var tempoet naturligt højt, men mod Kjellerup skal vi sørge for at holde tempoet oppe. Vi skal passe på med, at det ikke bliver en halvtør træningskamp, hvor vi ikke kommer op at ringe.

VFF-træner Steffen Højer

Kan holde øje

Det er efterhånden blevet en fast tradition, at Viborg FF møder Kjellerup i opstarten til en ny halvsæson, og det er der flere grunde til.

- Det er normalt et hold med mange dygtige, unge spillere, som tidligere har været i enten Viborg FF eller Silkeborg IF. Derfor er de godt uddannede.

- Nu har Kjellerup godt nok mistet nogle spillere, men jeg tror stadig, at det er en god test for os. Samtidig giver kampen mulighed for at holde øje med, hvem der spiller derude, siger Steffen Højer.

Det er blandt andre tidligere Viborg-spillere som Rasmus Larsen, Henrik Hykkelbjerg og Simon Vetter, som venter Viborg FF onsdag aften.

Kjellerup IF blandede sig i foråret 2018 i 2. divisions topstrid, men siden blev truppen splittet ad. Et par stykker stoppede, mens mere end en håndfuld gjorde så flot opmærksom på sig selv, at de kom på kontrakt i andre klubber - noget, der ikke tilbydes i Kjellerup.

Samtidig har klubben i vinterpausen fået ny cheftræner, efter man sidst i oktober fyrede Steven Lustü. Den nye mand i spidsen for holdet hedder Krzysztof Popczynski.

Skal holde højt tempo

Kjellerup ligger i øjeblikket sidst i 2. division, gruppe 1, med kun én sejr i 16 kampe. Steffen Højer forventer da også en noget anden kamp, end den han så lørdag mod Vendsyssel, som på mandag møder FC Midtjylland i Superligaen.

- Jeg vil tro, at kampen vil begynde relativt lige, men så forventer jeg, at vi kommer til at dominere. Mod Vendsyssel var tempoet naturligt højt, men mod Kjellerup skal vi sørge for at holde tempoet oppe. Vi skal passe på med, at det ikke bliver en halvtør træningskamp, hvor vi ikke kommer op at ringe, siger Steffen Højer.

VFF-træneren forventer, at der igen vil komme mange udskiftninger i pausen, så de spillere, der er udtaget til truppen, vil alle få en del minutter i benene. Det gælder også målmand Ingvar Jónsson, som ellers har karantæne i forårets to første turneringskampe og med al sandsynlighed bliver afløst af 18-årige Lucas Lund Pedersen.

- Det er vigtigt, at vi holder Lucas i gang, men Ingvar skal også have spilletid, da han nok skal stå den tredje kamp (i turneringen, red.), siger Steffen Højer.

Træningskampen mellem Kjellerup IF og Viborg FF bliver spillet onsdag aften klokken 18 på kunstgræs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Student fra katedralskolen, boede i kibbutz og blev lærer for flygtninge: Mød den hjemløse mand i Trappetorvets venterum

Viborg HK For abonnenter

Godt på vej - men Viborg HK's stregkriger har endnu mange skridt at tage

Annonce