Annonce
Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Viborg FFs Justin Lonwijk jubler efter hans første scoring for klubben. Foto: Johnny Pedersen
Der var flotte initiativer på banen og på tribunen, da VFF mod Fredericia fejrede klubbens 125-års jubilæum. VFF vandt med 4-1, og ydede dermed markeringen retfærdighed

Fodbold: I oprykningsspillets anden kamp for VFF ventede FC Fredericia. Med en sejr kunne Viborg FF distancere enten Silkeborg IF eller Esbjerg FB i toppen af rækken, da de to konkurrenter skulle møde hinanden senere på dagen.

Det endte med, at VFF distancerede begge, da VFF vandt 4-1, mens de to rivaler fik et enkelt point værd via 1-1 i Esbjerg.

Kampen i Viborg startede bølgende. Lidt ud af ingenting var Fredericia ved at tage føringen, da de efter få minutter spillede tordnede et frispark på overliggeren. Lucas Lund nåede måske lige at bede en lille bøn - i hvert fald faldt bolden ned på den rigtige side af stregen for hjemmeholdet.

Annonce

Det var som om, at det vækkede hjemmeholdet. Et par gode minutter fulgte og efter cirka 11 minutter kunne Sebastian Grønning gøre det til 1-0 for VFF. Han havde lusket sig om til bagerste stolpe på et hjørnespark, og kunne derfra kaste sig ned og heade bolden i mål.

Grønning efter hans scoring til 1-0 mod Fredericia. Foto: Johnny Pedersen

Herefter pressede VFF godt på. Det var spil til et mål, og efter en løs bold i feltet skabt af en Sebastian Grønning-duel kunne Lonwijk få en lang hollandsk tå på. 2-0 til hjemmeholdet.

Herfra kom Fredericia bedre med. De pressede i en lang periode Viborg dybt ned på egen halvdel, men det lykkes dem ikke for alvor at true Lucas Lund.

I første halvlegs afsluttende minutter gik Lars Friis ud og dirigerede sine tropper i opspillet. Det fungerede, og VFF fik mere ro på bolden. Dermed kunne VFF gå til pause med en 2-0-føring, som virkede ret sikker.

Kampen i tal

Viborg FF-FC Fredericia 4-1 (2-0)

Fodbold, 1. division, oprykningsslutspil

Mål: 1-0 Sebastian Grønning (12.), 2-0 Justin Lonwijk (18.), 3-0 Sebastian Grønning (65.), 3-1 Christian Ege (66.), 4-1 Serge Deble (86.)

Gule kort: Jeppe Grønning, Frederik Brandhof, Justin Lonwijk, Viborg FF. Christian Ege, FC Fredericia.

Viborg FF: Lucas Lund, Frederik Brandhof (86. Frans Putros), Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen, Jeppe Grønning, Jakob Bonde (59. Sofus Berger), Justin Lonwijk, Younes Bakiz (66. Tobias Bech), Sebastian Grønning (66. Serge Deble), Davit Skhirtladze (86. Mads Aaquist)

Dommer: Lasse Graagaard

Anden halvleg startede ret roligt. Der var ikke de store chancer i nogen af enderne, men VFF virkede i kontrol over begivenhederne. Et ærgerligt højdepunkt i det første kvarter var da Jakob Bonde pludselig satte sig ned på midten af banen, og måtte lade sig udskifte.

Herefter eksploderede kampen kortvarigt. Først kunne VFF udbygge føringen. Bakiz kørte rundt med to Fredericia-spillere, og spillede den tilbage til Christian Sørensen. Han svævede et indlæg ind til bagerste stolpe. Her kunne Sebastian Grønning hoppe højest og heade den hårdt i mål. 3-0 til VFF.

Younes Bakiz leverede flotte driblinger inden 3-0-målet. Foto: Johnny Pedersen

Den føring varede dog kort. Der gik kun et minut før, at Fredericia reducerede til 3-1 efter et frispark.

Midt i anden halvleg kom en af de VFF-legender ind, som i anledning af VFFs 125-års jubilæum prydede stadions langside.  Den hjemvendte helt Serge Deble kom ind sammen med Tobias Bech, som i øvrigt var en af de unge VFF-spillere, som også var at se på langside-bannerne.

Og den opmærksomhed retfærdiggjorde Serge Deble med kort tid tilbage af kampen. Efter et hjørnespark dumpede den pludselig ned til ham midt i feltet, hvorfra han kunne sende den i mål til 4-1, som også blev kampens resultat.

Fodboldkampen i 1.Divison mellem Viborg FF og FC Fredericia på Energi Viborg Arena, Viborg, Lørdag den 10. April 2021. Foto: Johnny Pedersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce