Annonce
Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Viborg FF-træner Lars Friis har ikke tænkt sig at bede sine spillere om at gå tilbage på banen og vente på Silkeborgs fejl. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg FF-træner Lars Friis kalder Silkeborg for rækkens bedst spillende fodboldhold. Men Viborg FF tager til Silkeborg med en intention om at have bolden mere end det velspillende hjemmehold.

Fodbold: Hvis kampene i slutspillet skulle rangeres efter sværhedsgrad, så ville fredagens kamp i Silkeborg være slutspillets vanskeligste opgave for Viborg FF.

Den udlægning er VFF-træner Lars Friis ikke uenig i. VFF-træneren har nemlig enorm respekt for Silkeborg - og cheftræner Kent Nielsen.

- Silkeborg er det bedst spillende fodboldhold i rækken. De har virkelig en stil og en måde at gøre tingene på. Og så har de altså en rigtig dygtig træner, som rigtig mange danske trænere i årenes løb har kigget efter for at lure, hvordan han gør tingene, siger Lars Friis, som ikke mindst var imponeret over, hvordan Kent Nielsen byggede tingene op i sin tid i AaB, som han blandt andet gjorde til dansk mester.

Annonce


Vi kommer med en ambition om, at vi vil have bolden mere end Silkeborg. Vi ved godt, at det ikke lykkes for særligt mange, men det er vores intention

Lars Friis, cheftræner Viborg FF


- Han fik vendt den der snak om boldbesiddelse til at handle om boldbesiddelse med en retning. Kent er en hamrende dygtig træner, som jeg virkelig har respekt for, siger VFF-træneren.

Silkeborg er da også et hold, som kan matche VFF's imponerende formbarometer. Et flot forår betyder, at VFF godt nok fortsat fører rækken suverænt, men Silkeborg har via et ubesejret 2021 indhentet og distanceret Esbjerg, så SIF aktuelt er på en andenplads med kurs mod Superligaen.

Det er dermed to uhyggeligt formstærke hold, som skal krydse klinger i Silkeborg.

- Det bliver sjovt. For vi går altså efter at vinde igen, og det ved jeg, at Silkeborg også gør. Så det bliver to hold, som vil spille fodbold og vil vinde. Og det bliver sjovt at se, hvad det er for nogle marginaler, som kommer til at afgøre det - og jeg er ikke i tvivl om, at det bliver marginaler, siger VFF-træneren.

Vil have bolden mere end Silkeborg

Silkeborg er et godt spillende hold. Og det er et hold, som normalt har bolden rigtig meget, og som har evnen til at presse modstanderne langt tilbage på banen.

Det er Lars Friis helt bevidst om, men planen fredag aften er ikke at lade sig presse tilbage og afværge, hvad Silkeborg kommer med.

VFF-træneren tager til Silkeborg med en ambition om, at VFF skal angribe, og en ambition om, at VFF også skal have bolden meget.

- Vi kommer med en ambition om, at vi vil have bolden mere end Silkeborg. Vi ved godt, at det ikke lykkes for særligt mange, men det er vores intention. For vi tænker også, at det er den måde, som vi forsvarer os bedst på. Så vi kommer ikke til at overgive noget til Silkeborg og vente på, at de laver en fejl, siger VFF-træneren.

Han peger på, at VFF skal være gode til ikke at sætte bolden for tidligt på spil, men bruge lidt mere tid med bolden og sætte flere pasninger sammen i bestræbelserne på at skabe chancer.

- Og vi skal være skarpere og dygtigere til at sætte flere pasninger sammen, end vi måske har været hidtil, siger han.

Annonce

Føring skal udbygges

VFF har fået skabt et forspring på 11 point til Esbjerg på tredjepladsen, og forspringet vil derfor være solidt uanset udfaldet af fredagens svære kamp i Silkeborg.

Cheftræner Lars Friis vil dog slet ikke gå med til at kalde det en "gratis" kamp for VFF.

- Vores mål er, at vi skal udbygge vores føring i hver eneste spillerunde, siger træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce