Annonce
Viborg FF

VFF-træner lader sig ikke snyde af tabellen: Vendsyssel er stadig en oprykningsfavorit

VFF-træner Jacob Neestrup forventer, at torsdagens modstander, Vendsyssel FF, vil spille med i toppen af rækken, når det hele skal afgøres i foråret. Arkivfoto: Morten Pedersen
Vendsyssel FF har skuffet i denne sæson og ligger i øjeblikket under nedrykningsstregen i 1. division. Alligevel betegner Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup torsdagens modstander som én af favoritterne til at rykke op.

Viborg: Vendsyssel FF ligger efter otte spillerunder under nedrykningsstregen i 1. division. Men Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup har fortsat store forventninger til klubben, som i sidste sæson rykkede ned fra Superligaen.

- Jeg vurderer Vendsyssel til at være én af oprykningsfavoritterne. Jeg synes, at holdet lige nu ligner det, som det er - nemlig et af de stærkeste hold i rækken, sagde Jacob Neestrup efter tirsdagens træningspas i strid blæst.

Vendsyssel FF begyndte sæsonen med en udesejr over FC Fredericia, men efterfølgende ramte holdet en stime med fem nederlag på stribe og en målscore på 0-10.

- Selvfølgelig var jeg overrasket over, at Vendsyssel fik sådan en sæsonstart, men den snakker jeg slet ikke om mere. Holdet har vundet fire kampe i streg - to i pokalen og to i ligaen - og jeg så selv Vendsyssel spille mod Kolding IF forleden, og der kunne Vendsyssel have været foran med 4-0 eller 5-0 ved pausen. Jeg synes, det er et godt hold, som vi skal møde, sagde Jacob Neestrup.

Jacob Neestrup mener, at Vendsyssel råder over flere offensive kræfter med så store individuelle kvaliteter, at Viborg FF ikke må give for store områder at spille på. Én af dem er Tiemoko Konate, som Vendsyssel selv betegner som én af de absolut bedste spillere i rækken.

- Han er en superligaspiller. Man kunne sagtens finde fire-fem superligahold, hvor han kunne gå ind i startopstillingen. Han er en rigtig stærk spiller, som har en fysik, der er second to none i forhold til det niveau, vi spiller på, sagde Jacob Neestrup.

Annonce

I gang med poweruger

I øjeblikket er der otte points forskel på Viborg FF og Vendsyssel FF i førstnævntes favør. Dermed kan torsdagens kamp på Energi Viborg Arena medføre, at Viborg FF rykker 11 point foran en formodet konkurrent i toppen af rækken, men udfaldet kan omvendt også blive, at Vendsyssel FF for alvor kan lægge katastrofestarten bag sig og få Viborg FF inden for rækkevidde.

- Det er klart, at hvis vi vinder, så ligger vi i en god position. Det er også fornuftigt, hvis vi spiller uafgjort, og selv, hvis vi skulle tabe, vil vi stadig være med fremme. Men det eneste, vi faktisk fokuserer på, er de point, som vi kan banke ind på vores egen bankbog. Vi kigger ikke så meget på, hvad vi kan tage fra de andre hold, sagde Jacob Neestrup.

Kampen mod Vendsyssel bliver det andet af tre opgør inden for ni dage, og det stiller krav til VFF-truppens bredde. Ikke alle spillere kan klare tre kampe på så kort tid.

- Vi kommer til at blande kortene, men selvfølgelig med udgangspunkt i, at vi skal være bedst mulig stillet på torsdag.

Hvordan er det egentlig som træner at være tvunget til den rotation?

- Jeg kan egentlig godt lide det. Jeg var et år i FC København, hvor der var nogle poweruger med mange kampe. Sådan en periode er vi i gang med nu, hvor vi først spillede i pokalen, derefter mod Fremad Amager, og nu kommer der så en håndfuld kampe mere, inden der formentlig vil være en pause i forbindelse med vores kamp mod Vejle, fordi begge hold har en del landsholdsspillere.

- I de her poweruger skal man bruge sit trup fornuftigt, og der har vi heldigvis mange spillere, som byder sig til, sagde Jacob Neestrup.

Får som fortjent

Kigger man på torsdagens modstander, Vendsyssel FF, så har Johnny Mølby skiftet rigtig meget ud på sit hold i de første otte kampe. I sidste spillerunde mod Kolding IF var der eksempelvis kun fire gengangere i forhold til de 11 navne, som den 28. juli åbnede sæsonen med en udekamp mod FC Fredericia.

Viborg FF har også roteret en del undervejs, men der har været en stamme af spillere, som har fået genvalg fra kamp til kamp.

- Det er vigtigt for alle hold, at der er en eller anden form for kontinuitet, og det synes jeg også, at vi har på vores hold. Men vi skal kunne skifte på en plads eller to eller tre fra kamp til kamp.

- Lad os tage eksemplet Casper Gandrup, som spillede mod Fremad Amager. Vi stiller selvfølgelig altid med det hold, som vi mener er bedst på dagen, og det kan folk så være enige eller uenig i, men man skal også huske på, at jeg som træner skal forholde mig til, at der er rigtig mange spillere i omklædningsrummet. Der må helst ikke være for lang vej til spilletid for de spillere, som fortjener at spille, sagde Jacob Neestrup.

Kampen mellem Viborg FF og Vendsyssel FF begynder torsdag aften klokken 20 på Energi Viborg Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Lokal turistforeningsformand er ikke imponeret over Visit Aarhus, som skal 'sælge' Viborg til turister

Annonce