Annonce
Sport

VFF-træner om nyindkøb: Han giver os en anden dimension

26-årige Mikkel Agger er ny mand i Viborg FF frem til sommeren 2021. Foto fra Viborg FF

Mikkel Agger er officielt ny angriber hos Viborg FF, hvor han indtræder i en trup med mange angrebsspillere. Men selvom der er mange på posten, er Agger vigtig, fordi han kan bidrage med noget anderledes, vurderer VFF-træner Steffen Højer.

Viborg: Torsdag klokken 10 blev det officielt, at 26-årige Mikkel Agger er hentet som ny spiller til Viborg FF på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2021.

Han er købt fri fra Sarpsborg i den bedste norske række, hvor Mikkel Agger på det seneste var sendt en del ud på bænken.

I Viborg FF har man længe fulgt Mikkel Agger, og det er ikke en pludselig indskydelse at hente angriberen, der særligt i efteråret 2017 gjorde sig positivt bemærket med masser af mål for Thisted i 1. division.

- Vi havde gerne hentet Mikkel allerede for et år siden, lyder det fra VFF-træner Steffen Højer, der lægger vægt på, at han nu får en anderledes offensiv profil i sin trup.

- Han er en anden type end dem, vi har. De andre angribere vil gerne have bolden i fødderne og holde på den. Mikkel er farlig, når han kommer med sine dybdeløb og stikløb omkring feltet. Og så er han meget afklaret med, hvor bolden skal hen, når han får muligheden foran mål.

Kommer I til at spille på en anden måde med Mikkel Agger på holdet?

- Vi kommer ikke til at ændre det store i vores taktiske tilgang, hvis Mikkel spiller. Jeg vil mere sige, at han giver os en ekstra dimension i det offensive spil, så vi har flere muligheder for at ramme vores modstandere, siger Steffen Højer, der både kan se Mikkel Agger som den forreste angriber og som "den hængende" lige bag frontmanden.

- Det er lidt afhængigt af, hvordan vi ønsker at spille, lyder det.

- Han er en anden type end dem, vi har. De andre angribere vil gerne have bolden i fødderne og holde på den. Mikkel er farlig, når han kommer med sine dybdeløb og stikløb omkring feltet. Og så er han meget afklaret om, hvor bolden skal hen, når han får muligheden foran mål.

VFF-træner Steffen Højer om Mikkel Agger

Mange angribere

Mikkel Agger støder til Viborg FF på transfervinduets sidste dag, hvor truppen allerede har mange angribere.

Andreas Albers, Morten Beck, Christian Moses og Mikkel Vestergaard er alle deciderede angribere, ligesom flere andre i truppen kan spille positionen lige bag den forreste mand.

Ifølge Steffen Højer er der ikke nogen på vej ud, selvom han erkender, at der er mange offensive spillere i truppen.

- Vi er godt dækket ind offensivt, og vi har også lavet mange mål i efteråret. Og du kan sige, at vi på papiret spiller med én angriber, men når vi har bolden, er det ofte to eller tre spillere, der skal søge mod målet. Når vi forsvarer, er der så en, der falder ned, som Røjkjær eksempelvis har gjort det senest, siger træneren.

Hvem der kommer til at spille er langt fra afgjort.

- I træningskampene op til efteråret var der et ret tydeligt billede af, hvem der skulle spille. Det billede ændrede sig undervejs i efteråret, hvor en spiller som Røjkjær kom ind og fik en vigtig rolle. Sådan er det også nu inden de 14 kampe i foråret, og det har Ralf Pedersen og jeg også lige meldt ud i truppen, fortæller Steffen Højer.

Selv ser hovedpersonen frem til at vende tilbage til Danmark og 1. division.

-Jeg glæder mig helt vildt. Det er en stor klub, og det er virkelig et sted, jeg glæder mig til at starte. Klubben har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil mig, og det er noget, jeg sætter stor pris på, og jeg vil selvfølgelig gøre alt for at betale tilbage af den tillid. Jeg er her for at score mål og skabe mål, og så kan jeg forhåbentlig være med til at spille VFF op i det fine selskab til sommer, lyder det fra Mikkel Agger til vff.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Lørdagen stod i det grønnes tegn

Fodbold

Unge VFF'ere fik smæk i Helsingør

Annonce