Annonce
Sport

VFF-træner: Planen lykkedes ikke - men spillernes mentalitet sikrede sejren

VFF-cheftræner Jacob Neestrup erkendte, at Silkeborg set over hele kampen var bedst - men VFF viste, at holdet også kan vinde "grimme" sejre. Foto: Johnny Pedersen
Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup erkendte, at Silkeborg var bedst i det meste af torsdagens topkamp. Men VFF viste stor mental styrke og vendte et truende nederlag til en vigtig sejr.
Annonce

Fodbold: Viborg FF vandt 2-1 ude over Silkeborg i torsdagens topkamp.

Men sejren kom ikke i hus på grund af den plan for kampen, som cheftræner Jacob Neestrup havde lavet forud for kampen.

- Det her handlede mindst af alt om den plan, som vi havde lagt - for den lykkedes ikke særlig godt. Men det handlede mest af alt om spillernes mentalitet - og den var bare rigtig god i dag, sagde cheftræner Jacob Neestrup, som så et VFF-hold halse efter Silkeborg i store dele af kampen - men også så et VFF-hold, som holdt kampen i live og endte med at krige tre point hjem.

- Første halvleg blev lidt som frygtet. Vi ville gerne have gjort en del ting bedre i første halvleg, men vi var forberedt på, at der kunne ske det, som skete. I første halvleg handlede det primært om, at vi simpelthen var for dårlige med bolden, sagde cheftræneren, som egentlig følte, at både pres og defensiven til tider fungerede fint - men selve spillet kørte slet ikke som VFF-træneren havde håbet.


Det her handlede mindst af alt om den plan, som vi havde lagt - for den lykkedes ikke særlig godt. Men det handlede mest af alt om spillernes mentalitet - og den var bare rigtig god i dag

Jacob Neestrup, Viborg FF-træner


- Silkeborg var også en tand bedre end os de første 10-12 minutter af anden halvleg, men derfra tog vi over. Vi blev ikke så farlige, som vi normalt bliver, men vi havde talt om, at vi blot skulle bruge en situation i feltet før det kunne vende, hvis vi slog til, sagde Jacob Neestrup, der gerne erkendte, at Silkeborg set over hele kampen var det bedste hold, men han ville dog gerne påpege, at det efter VFF's udligning primært var VFF, som jagtede sejren.

Annonce

Udskiftning gav pote

En del af årsagen til, at VFF fik vendt kampen var en noget overraskende udskiftning. Efter en time forventede de fleste på Jysk Park, at Mads Aaquist skulle ud, da Magnus Kaastrup stod klar til at komme ind.

Men i stedet var det anfører Jeppe Grønning, som forlod banen for at give plads til kantspilleren, hvilket sendte Jakob Bonde ned som defensiv midtbanemand og Mads Aaquist længere tilbage som central midtbanespiller.

Efter udskiftningen af Jeppe Grønning blev Viborg FF et mere offensivt betonet hold - og det gav pote. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Vi skulle jo satse lidt. Og det lykkedes. Vi fik Aaquist tilbage på favoritpositionen, mens Kaastrup lavede et fremragende indhop. Men logikken var, at holdet skulle gøres mere offensivt - og det gav pote, forklarede træneren.

- Den her sejr viste igen, at vi altså kan vinde kampe på mange forskellige måder. Vi har været det mest scorende hold i Danmark set over 15-16 måneder - i dag scorede vi igen to - selv om vi havde en dårlig dag.

- Vi har vist, at vi kan vinde 4-0 og smadre vores modstander, men vi kan også vinde 2-1 efter at have været bagud. Og vi har den evne, at vi kan bevare tålmodigheden og roen. Vi går altså ikke i panik selv om vi havde det svært. Vi troede hele tiden på, at vi kunne afgøre det - og det gjorde vi, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce