Annonce
Sport

VFF trak effektive våben - dødbolde gjorde det af med Kolding

Jakob Bonde var én af de VFF'ere, som truede Kolding gevaldigt i luftrummet. Foto: Morten Pedersen

Et hjørnespark, et langt indkast og et indlæg i sekunderne efter et frispark førte til VFF-scoringer mod Kolding IF, som havde meget svært ved at dæmme op for hjemmeholdets hovedstødsstærke spillere.

Annonce

Fodbold: Sebastian Grønning, Jakob Bonde, Lars Kramer og Mads Lauritsen.

En "airforce-kvartet" hos Viborg FF, som onsdag aften var en konstant trussel for Kolding IF's forsvar, som havde det meget svært, når hjemmeholdet fik standardsituationer.

Viborg FF's andet mål kom efter et hjørnespark, det tredje efter et langt indkast og det fjerde via et indlæg kort efter et frispark, hvor de hovedstødsstærke folk var trukket med frem i Koldings felt.

- Vi arbejder på mange dele af vores spil, og vi træner også vores standardsituationer. Vi har mange gode headere ud over mig selv. Både Lars, Mads og Bonde er også meget fysiske og har en god tilstedeværelse i boksen, så det handler om, at vi får fordelt vores løb rigtigt.


Vi scorede også mange gange på standardsituationer i anden halvdel af sidste sæson, og det er godt, at vi ikke bare er det der pæne hold, som nærmest skal drible bolden ind over stregen for at score.

Jacob Neestrup


- Det behøver ikke altid at være mig, som skal tage duellen, når jeg har andre så gode og hovedstødstærke spillere som holdkammerater. Jeg skal måske mere snuse rundt og læse de bolde, som kommer videre til mig, og det synes jeg, at jeg gjorde godt i dag, sagde Sebastian Grønning efter 4-2-sejren.

Annonce

Skal ikke kun være pæne

Cheftræner Jacob Neestrup havde også noteret sig, at dødboldene førte noget godt med sig, men i vanlig selvkritisk stil bed han også mærke i, at modstanderne scorede i forlængelse af et hjørnespark.

- Det var et plus, at vi scorede, men et minus, at vi selv lukkede et mål ind igen.

- Vi scorede også mange gange på standardsituationer i anden halvdel af sidste sæson, og det er godt, at vi ikke bare er det der pæne hold, som nærmest skal drible bolden ind over stregen for at score. Vi har mange dygtige headere, og vi ser farlige ud på standarder, og det er vigtigt, at vi fortsætter med at være det, sagde Jacob Neestrup.

Var det for at styrke luftrummet, at Jakob Bonde begyndte på banen i stedet for Jeppe Grønning i denne kamp?

- Det er altid en fordel, at vi har har nogen, som kan tilføre holdet noget på standardsituationer, men Jeppe er faktisk én af de vigtigste årsager til, at vi er gode til den del. Det skyldes de screeninger, han sætter og den kommunikation, der er, sagde Jacob Neestrup.

Kampen i tal

Viborg FF - Kolding IF 4-2 (3-1)

Mål: 1-0 Jeff Mensah (7.), 1-1 Adam Jakobsen (19.), 2-1 Jeff Mensah (40.), 3-1 Sebastian Grønning (45.),
3-2 Oliver Drost (50.), 4-2 Jakob Bonde (64.)

Gule kort: VFF 2 (Jeff Mensah og Frans Putros), Kolding IF 2

Tilskuere: 1416

VFF (4-3-3): Can Dursun - Frans Putros (ud 80.), Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Frederik Brandhof, Jakob Bonde, Jeff Mensah - Tobias Bech (ud 80.), Sebastian Grønning (ud 74.), Younes Bakiz (ud 63.)

Indskiftet: Mads Aaquist (63.), Alassana Jatta (74.), Jeppe Grønning (80.), Alexander Fischer (80.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce