Annonce
Sport

VHK besejret på Fyn: Slutter som 2'er i puljen og møder Herning-Ikast i semifinalen

Viborg HK missede førstepladsen i slutspilspuljen efter et nederlag til Odense. Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
VHK formåede ikke at fastholde førstepladsen, da de mødte Odense Håndbold. 30-25 vandt fynboerne. Dermed venter Herning-Ikast i DM-semifinalen.

Håndbold: Lørdag eftermiddag var Viborg HK draget til Fyn, hvor de skulle møde Odense Håndbold i holdenes afsluttende puljekamp. Kampen om førstepladsen ville definere, hvem der skulle møde hvem i DM-semifinalerne.

VHK var endnu en gang uden den svenske anfører Carin Strömberg og den skadede højreback Moa Högdahl. Det var derfor Laura Damgaard, som fra kampens start skulle udfylde den tredje plads i VHK-bagkæden.

På trods af manglen på de to profiler, så var det VHK der startede kampen bedst. Viborgenserne spillede sig let til chancer, og samtidigt var Anna Kristensen stærk i målet. Hurtigt stod det 0-3 på måltavlen, og Odense-træneren Ulrik Kirkely måtte trække en timeout.

Annonce

Det virkede for fynboerne. Odense-angrebet anført af Mie Højlund fik overtaget over både Viborg-defensiven og Anna Kristensen i den resterende del af første halvleg.

Offensivt var VHK stadig ret velspillende. De - i dagens anledning - hvidblusede viborgensere spillede sig til mange chancer alene med Tess Wester i Odense-målet. Men lidt for ofte blev de chancer spoleret af en afbrænder eller en angrebsfejl.

Dermed var stillingen efter 30 minutter 17-13 til Odense Håndbold.

Spændingen udeblev

Anden halvleg var tæt. Begge hold tilspillede sig stadig mange chancer, og kampen blev derfor afgjort i målene.

VHK fulgte med, men havde ualmindeligt svært ved at lukke hullet op til Odense Håndbold. De jagede og jagede, men Tess Wester i Odense-målet vandt lidt for ofte duellerne med Viborg-skytterne.

I den modsatte ende havde Odense mere succes med at passere Anna Kristensen. Ofte fandt de vej igennem VHK-forsvaret, og den unge Viborg-keeper havde derfor svære arbejdsvilkår.

I den modsatte kamp satte Herning-Ikast deres modstandere fra Esbjerg til vægs. Et VHK-nederlag vil derfor betyde, at det vil blive HIH, som VHK skal møde i semifinalerne.

På banen i Odense fortsatte hjemmeholdet med at forsvare deres føring. Det formåede de, og til sidst kunne de også pynte på resultatet, da kampen mere eller mindre var afgjort. 30-25 sluttede det, og Viborg måtte derfor nøjes med andenpladsen i puljen.

Kampen i tal

Odense Håndbold - Viborg HK 30-25 (17-13)

Bambusa Ligaen, slutspil, 6. spillerunde

Målscorere VHK: Kristina Jørgensen 10, Line Haugsted 4, Maria Fisker 4, Thilde Frandsen 2, Majbritt Toft Hansen 2, Laura Damgaard 2, Ida Marie Dahl 1

Udvisninger: Odense Håndbold 2, VHK 2

Dommere: Mads Hansen og Jesper Madsen

Det betyder, at Viborg HK i semifinalen skal møde Herning-Ikast, som på sidste spillerunde besejrede Team Esbjerg klart.

Da Herning-Ikast vandt den anden slutspilspuljen har ærkerivalen fordel af at have hjemmebane i både den første semifinale og i en eventuelt tredje semifinalekamp.

Den første DM-semifinale spilles onsdag den 12. maj klokken 20.30 i Ikast, hvorefter VHK har hjemmebane lørdag den 15. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce