Annonce
Viborg HK

VHK cruisede sig til sejr i Skanderborg

Viborg Hk var overlegne på fysikken, da Skanderborg blev besejret. Foto: Ole Nielsen
Selvom Viborg HK slækkede på koncentrationen i løbet af kampen, blev Skanderborg Håndbold onsdag aften slået med sikre 36-27.
Annonce

Håndbold: Viborg HK gæstede onsdag aften Skanderborg Håndbold, og selvom der blev slækket på koncentrationen henad vejen, formåede kvindeligaens tophold alligevel at tage sejren ganske komfortabelt.

VHK var klart bedre end østjyderne, og det var tydeligt fra start.

Efter to fejlslagne Skanderborg-angreb og en enkelt Kristina Jørgensen-forbier diskede Moa Hógdahl op med sin specialitet – et skarpt gennembrud i kampens spæde minutter – og bragte VHK foran.

Skanderborg havde svært ved at spille sig frem til oplagte scoringsmuligheder, og tidligt stod det klart, at værterne ville få en lang aften på eget gulv.

Hjemmeholdet brændte, brændte og brændte, og efter 10 minutters spil havde VHK opbygget en føring på fire mål – 6-2. Og det var ikke fordi, at det VHK-målvogter Anna Kristensen tog godt fra. Skanderborg havde simpelthen problemer med at ramme målet, og Stine Baun Eriksen formåede sågar at kaste et straffekast et godt stykke forbi den ene opstander.

En timeout efter 13 minutters spil satte for en stund gang i skanderborgenserne. Først overlistede Katrine Larson Anna Kristensen med en flot underhånd, og dernæst klaskede Caroline Rasmussen en 8-5 reducering i nettet.

Men opblomstringen var kort. Kristina Jørgensen og Majbrit Toft Hansen fik en pause, mens Carin Strömberg og Madeleine Östlund kom ind og fortsatte de gode takter i den viborgensiske betondefensiv.

19 minutter inde i opgøret bragte kaptajn Strömberg med sin dynamit-arm sine tropper foran med 13-7. I de efterfølgende minutter kom både Madeleine Östlund og Amalie Grøn på tavlen, og med ét var føringen ni mål stor – 16-7.

Skanderborg blev ikke ligefrem bedre, som halvlegen skred frem, men det var som om, at VHK begyndte at slække på koncentrationen. To gange blev bolden skudt forbi værternes tomme mål. Først Kristina Jørgensen og dernæst Anna Kristensen.

Det afstedkom dog ikke de store problemer, og VHK kunne gå til pause med en føring på 19-12.

Annonce

Spændingen udeblev

Heller ikke fra anden halvlegs begyndelse formåede Skanderborg med sit syv mod seks spil at bryde gennem VHK-defensiven. Tre gange inden for de første fire minutter opsnappede en VHK-arm bolden, inden værterne fik afsluttet, og det udnyttede først Maria Fisker, dernæst Line Haugsted og til sidst Kristina Jørgensen.

Og så var VHK foran med 10.

Jakob Vestergaard begyndte for alvor at bruge bænken, og seks minutter inde i anden halvleg erstattede Emma Friberg Anna Kristensen, som trods Skanderborgs mange forbiere gik fra banen med en redningsprocent på den sjove side af 30 procent.

Ligesom det var tilfældet i første halvleg, rendte VHK ind i en periode, hvor det så ud som om, at der blev slækket en anelse på koncentrationen. Skanderborg spillede sig frem til et par lette scoringer, og i den anden ende brændte Thilde Frandsen og Line Haugsted helt oplagte muligheder.

Kampen i tal

Skanderborg Håndbold – Viborg HK 27-36 (12-19)

Håndboldligaen, kvinder, runde 5

Mål for Viborg HK: Moa Högdahl 7, Kristina Jørgensen 7, Line Haugsted 7, Maria Fisker 5, Carin Strömberg 4, Madeleine Östlund 2, Majbritt Toft Hansen 2, Amalie Grøn 1, Sanne Beck Hansen 1

Udvisninger: 2 Skanderborg, VHK 1

Derudover fik Emma Friberg ikke fat inde i buret, men Kristina Jørgensen gik forrest i den anden ende, og sørgede ad flere omgange for, at føringen forblev omkring de 10 mål.

Én redning præsterede svenskeren i sine første 15 minutter mellem stængerne, og det resulterede i, at Skanderborg nærmede sig.

VHK havde dog tilpas nemt ved at score, og derfor blev det aldrig spændende for alvor, og domkirkedamerne kunne til syvende og sidst gå fra banen med en sejr på 27-36 efter en kontrolleret indsats.

Med sejren konsoliderer Viborg HK sin position i toppen af kvindeligaen. Fem kampe, fem sejre. Á point med guldfavoritten, Team Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

International hæder til lokal kunstner

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce