Annonce
Sport

VHK-direktør roser danske hold og er glad for muligheder i kvartfinale

Viborg HK's direktør Henrik Dahl, som her får sig en lille tur på motionscyklen i hallen i franske Besancon, glæder sig over, at Viborg HK enten får dansk eller norsk modstand i EHF Cup-kvartfinalen. Foto: Christian Hald

Viborg HK får enten dansk eller norsk modstand i EFH Cup-kvartfinalen. Det behager klubbens direktør.

Besancon: Allerede inden Viborg HK søndag aften møder Besancon i EHF Cuppen står det klart, hvem Kristina Jørgensen og kompagni kan komme til at møde i kvartfinalen.

Modstanderen bliver enten Herning-Ikast, Nykøbing Falster eller Storhamar fra Norge, og dermed slipper Viborg HK for en lang udebanetur.

Viborg HK's direktør Henrik Dahl er med truppen i Frankrig, og her kunne han lørdag med tilfredshed konstatere, hvordan det gik i de andre grupper.

- Først og fremmest er det enormt flot, at der er fire danske hold med i kvartfinalerne i EHF Cuppen (ud over de tre nævnte er Team Esbjerg også med, red.). Det er et tegn på, at den danske liga er tæt på toppen af Europa, siger Henrik Dahl og fortsætter:

- For os er det fedt med det her udfald. Vi har altid gode kampe mod de andre danske hold, og med det program, som vi har i ligaen, så gør det ikke noget, at vi undgår en lang rejse. Økonomisk er det også en gevinst, siger Henrik Dahl, som vurderer, at Viborg HK sparer mellem 50.000 og 75.000 kroner på ikke at skulle spille kvartfinale i Østeuropa.

I EHF Cuppen er det normalt sådan, at man fra og med gruppespillet selv skal betale for de udgifter, som er forbundet med en udebanetur. Men Henrik Dahl fortæller, at Viborg HK normalt indgår en aftale med de norske hold.

- Vi plejer at bytte med nordmændene, så vi klarer udgifterne, når de besøger os og omvendt. De giver bedre mening, da vi eksempelvis har en aftale med Golf Hotel Viborg, hvor spillerne bor og Palads Hotel Viborg, hvor dommerne og de delegerede holder til, siger Henrik Dahl.

Viborg HK slutter som nummer et i gruppespillet og skal derfor møde en to'er fra en anden gruppe i kvartfinalen. Det bliver altså enten Herning-Ikast, Nykøbing Falster eller Storhamar, som har en af verdens bedste stregspillere, Heidi Løke, i truppen.

Kvartfinalerne spilles i marts.

Annonce
Line Uno og holdkammeraterne kan se frem til nordisk modstand i kvartfinalen i EHF Cuppen. Foto: Christian Hald
Viborg HK-spillerne fik lørdag en times træning i benene, inden det søndag aften går løs mod Besancon. Foto: Christian Hald
Assistent- og målmandstræner Susanne Munk Wilbek træner her med målvogter Hanna Daglund i en bordtennisinspireret øvelse. Foto: Christian Hald
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce