Annonce
Viborg HK

VHK er forberedt på fysisk hård kamp i Rumænien - men tror på muligheden for avancement

Kristina Jørgensen ved godt, at rumænske hold plejer at komme med en voldsom attitude og stor fightervilje - to parametre som hun gerne ser, at man overmtacher Braila på. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK spiller lørdag og søndag mod Dunarea Braila i kvalifikationen til European League. Holdet fra domkirkebyen ved, at det ikke bare bliver en walk-over, men tror samtidig på, at man kan spille sig videre til gruppespillet.
Annonce

Håndbold: Lørdag formiddag starter denne sæsons europæiske kampe for Viborg HK. De skal således op mod rumænske Dunarea Braila over to kampe, som spilles lørdag og søndag.

Og selvom Braila måske ikke er helt på niveau med den absolutte top i Danmark, så bliver det langt fra to nemme opgør for VHK.

- De er nok på nogenlunde samme niveau som Herning-Ikast, så jeg tænker, at det bliver to 50/50-kampe. Vi skal være dygtige, hvis vi skal avancere til gruppespillet, men jeg mener absolut også, at vi har muligheden for det, siger Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard.

Derfor vil det også være en skuffet cheftræner, som rejser hjem til Danmark, hvis det ikke ender med en kvalifikation til turneringens næste fase.

- Det vil være mega skuffende, hvis vi ikke kvalificerer os videre - men det ville det jo også være hvis vi mødte et andet hold, som på papiret er stærkere end os. Men jeg vil da være mega skuffet, hvis vi ikke skal spille flere europæiske kampe i den her sæson, siger Jakob Vestergaard og støttes af Kristina Jørgensen.

- Vi vil selvfølgelig helt vildt gerne spille gruppespil i den her sæson, så vi håber på, at vi kan gå videre herfra med to sejre. Vi går all-in for at vinde de her to kampe og give den gas i dem, siger bagspilleren.

Selvom begge kampe spilles i Rumænien, gælder reglerne om udebanemål stadig, derfor spiller VHK på papiret på udebane lørdag og på hjemmebane søndag.

Annonce

Fysisk hold

Ifølge Jakob Vestergaard er det et meget fysisk hold, som Viborg HK skal spille mod, og netop derfor bliver kontrafasen uhyre vigtig for det danske hold.

- Størrelsesmæssigt er Braila langt over gennemsnittet, og det er jo det, som vi skal se om vi kan løse. Vi skal dække godt nok op til, at vi kan få noget fart i spillet. Vi har Odense frisk i erindringen og der lykkedes vi ikke rigtig med det. Men kan vi dække godt nok op, så får vi helt sikkert lov til at løbe noget kontra, siger Jakob Vestergaard, som har noteret sig, at Braila kan byde ind med en håndfuld rumænske landsholdsspillere og en brasiliansk landsholdsstreg.

Selvom kampen mod Odense endte som noget værre møg, så mener Kristina Jørgensen dog, at der er flere ting, som de kan tage med fra opgøret til de to forstående kampe.

- Vi skal tage vores spil fra første halvleg med. Altså det her med at spille bolden godt rundt og ikke være hakkende i vores angrebsspil. Vi skal gå mod mål når vi har chancen. Og så skal vi være gode til at spille hinanden i nogle gode situationer, siger VHK's topscorer.

- Og så skal vi selvfølgelig give Anna (Kristensen, red.) og Emma (Friberg, red.) de bedste forudsætninger når vi forsvarer. Jeg ved, at de blandt andet har en venstreback, som skyder rigtig godt, så hende skal vi frem på, siger Kristina Jørgensen.

Både lørdagens og søndagens to kampe kan følges via liveblog på viborgfolkeblad.dk.

Kampstart lørdag er klokken 11.00.


Vi skal være dygtige, hvis vi skal avancere til gruppespillet, men jeg mener absolut også, at vi har muligheden for det.

Jakob Vestergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce